Arter’de Bir Sergi: CANAN: Kaf Dağı’nın Ardında

12 Eylül-18 Şubat arasında Arter'de ziyaret edebileceğiniz bir sergi: CANAN: Kaf Dağı'nın Ardında. Sergi, adını Arap ve Fars kozmolojisinin efsanevi Kaf Dağı'ndan alıyor ve heykel, fotoğraf, baskı, nakış, video, yerleştirme ve minyatür gibi çeşitli mecralarda üretilmiş eserlere yer veriyor.

0 10.377

12 Eylül-18 Şubat arasında Arter’de ziyaret edebileceğiniz bir sergi: CANAN: Kaf Dağı’nın Ardında. Sergi, adını Arap ve Fars kozmolojisinin efsanevi Kaf Dağı’ndan alıyor ve heykel, fotoğraf, baskı, nakış, video, yerleştirme ve minyatür gibi çeşitli mecralarda üretilmiş eserlere yer veriyor. Arter’in tüm katlarına yayılan serginin küratörlüğünü Nazlı Gürlek yapıyor. Sanatçının pratiğini Cennet, Araf ve Cehennem kavramlarıyla okumayı öneren “Kaf Dağı’nın Ardında” sergisinde, CANAN’ın ışık/gölge, iyi/kötü, içsel/dışsal, gerçeklik/hayal, aydınlık/karanlık gibi ikiliklere dayanan ve insan ruhunun bastırılmış yönlerini, cinleri, gerçeküstü yaratıkları ve arketiplere dayanan figürleri ele alan yeni üretimleri üç kata yayılıyor.

Hem binanın dışından hem içinden görülebilen “Hayvanlar Alemi” (2017) çalışması oldukça dikkat çekiyor. Parlak renkli ve payetli kumaşlarla kaplı ejderha, yılan, Anka kuşu gibi ancak masallarda var olabilecek türden hayvan ve yaratıkların bir araya gelerek oluşturduğu bu masal alemi görülmeye değer! Yolunuz düşerse 18 Şubat 2018’e kadar mutlaka uğrayın!

Fotoğraflar: Murat Germen

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.