Freskolardan Esinlenilerek Tasarlanan Seramik Serisi ‘Archeologie’

'Archeologie' seramik koleksiyonu freskolardan (arkeolojik figürlü ve boyalı duvar) esinlenilerek tasarlanan CEDIT imzalı bir seramik koleksiyonu.

0 3.222

İtalyan seramik şirketi CEDIT – Ceramiche d’Italia, 1950’lerden beri İtalya’da seramik üreten bir firma. Geniş malzeme seçeneği ve tasarım araştırmalarına dayanan yenilikçi üretim teknikleri ile bilinen firma İtalya’nın kültürel mirası ve sanatsal sözlüğüne güçlü bir bağlılık gösteriyor.  Bunu, mimarlık, sanat ve tasarım alanındaki önde gelen isimlerle işbirliği yaparak şirketin tutumuyla birleştirmişler ve ortaya göz alıcı bir ortaklık çıkmış. ‘CEDIT’ ,Ettore Sottsass, Alessandro Mendini, Bob Noorda, Sergio Asti, Giulio Confalonieri, Gino Marotta, Bruno Munari, Achille ve Piergiacomo Castiglioni, Mimmo Rotella, Ken Scott’un ortak çalışmaları üzerine yenilenen bir markaya dönüşmüş.

Markanın yeniden doğuşunun bir parçası olarak CEDIT, İtalyan ressam Franco Guerzoni ile birlikte tasarlanan Archeologie koleksiyonunu kamuoyuna duyurdu. 1970’lerden beri, Guerzoni’nin çalışmaları arkeoloji dünyasındaki kişisel keşiflerini ifade etmeye odaklı. Bu işbirliği için İtalyan fresk geleneği araştırılmış. Müzeler ve kültür kurumları tarafından sergilenen Freskolar  , boyalı duvarın tarihi geçmişini ortaya koyuyor.  Fresko ile sıva katmanı, pigment izlerini koruyarak dikkatlice kaldırılıyor. Guerzoni, “Çalışma, duvarın yüzyıllar boyunca barındırdığı deneyimleri, anıları, işaretleri ve sembolleri ortaya koyarak, içeriye doğru bir yolculuk başlatıyor.” diyor.İtalyan evlerinde bu fresk kalıntıları, antik Roma kalıntıları ve Rönesans izleri villa duvarlarında görülüyor. Geçmişin bu izleri Guerzoni’ye açılmayı bekleyen bir kitabı hatırlatmış. Ve tasarımcı Archeologie koleksiyonuna ilham veren İtalyan surlarının katmanlarındaki gizli hikayelerdeki çekiciliği ortaya çıkartmak istemiş. Archeologie koleksiyonu, İtalya’nın mimari mirasıyla anılmaması için, nerede olursanız olun, o kültürel mirasa sahip olmanızı sağlıyor. Düz seramik döşeme serisi karmaşık zeminlerden oluşuyor. Yoğun pigmentlerin ve toz halindeki renklerin ve kireçli maddelerin katmanlarının etkisi, eski hikayelerin ve geçmiş anıların bir benzerini oluşturuyor.  Florim grubunun markaya sunduğu teknolojik olanaklarla geniş, ancak yüksek kaliteli seramik plakalar yaratma yeteneği mimari alana tamamen taze bir yaklaşımın yolunu açmış.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.