Türkiye’nin yeni sanat buluşması BASE’in ikincisi için geri sayım başladı!

Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE bu yıl 20-23 Aralık 2018 tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda yeni nesil sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

0 1.343

İlk yılında 12.000 ziyaretçiyi ağırlayan BASE’te, bu yıl 29 üniversiteden 93 yeni mezun sanatçı adayının 105 yapıtı yer alacak.

Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında bir araya getiriyor. Bu yıl 20 şehirde 65 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültelerinden 1200’e yakın başvuru alan BASE 2018’in jüri değerlendirmesi sonuçlandı.

BASE 2018 seçici kurulunda yer alan Ali Akay, Ahmet Elhan, Arie Amaya – Akkermans, Aslı Altay, Başak Doğa Temur, Burçak Bingöl, Ceren Erdem, Deniz Artun, Derya Yücel, Ferhat Özgür, Hale Tenger, Huma Kabakcı, İnci Aksoy, Nathalie Angles, Sara Reza, Seyhun Topuz, Şener Özmen ve Yunus Büyükkuşoğlu’nun değerlendirmeleri sonucunda bu yıl 20 şehirde 29 üniversiteden 93 yeni mezun sanatçı adayının 105 yapıtı BASE’te sanatseverlerle buluşacak. Geçtiğimiz yıl 12.000’e yakın ziyaretçi ağırlayan BASE bu yıl 20-23 Aralık 2018 tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek.

Yeni mezun sanatçı adaylarını sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor . Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeriler, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

Kürasyonu bu yıl da Derya Yücel tarafından gerçekleştirilecek olan BASE 2018’de animasyon, baskı, cam, fotoğraf, grafik tasarım, heykel, resim, seramik, video, yerleştirme gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilenecek.

Geçtiğimiz yıl 30’u aşkın panelde 75’i aşkın konuşmacıyı bir araya getiren BASE Talks da dopdolu programıyla sanat dünyasını söyleşilerde bir araya getirmeye devam edecek.

BASE 2018’de Abant İzzet Baysal Üniversitesi , Akdeniz Üniversitesi,Anadolu Üniversitesi , Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi , Dokuz Eylül Üniversitesi , Dumlupınar Üniversitesi ,Erciyes Üniversitesi ,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ,Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ,Gazi Üniversitesi ,Hacettepe Üniversitesi ,Haliç Üniversitesi ,İstanbul Arel Üniversitesi ,İstanbul Bilgi Üniversitesi ,İstanbul Kültür Üniversitesi , Kadir Has Üniversitesi , Kocaeli Üniversitesi ,Kocaeli Üniversitesi ,Mardin Artuklu Üniversitesi ,Marmara Üniversitesi ,Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üni ,Ondokuz Mayıs Üniversitesi ,Sabancı Üniversitesi ,Sakarya Üniversitesi ,Yeditepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden yeni mezun sanatçı adayları yer alacak.

BASE hakkında gelişmeleri takip etmek için web sitesi: base.ist ve instagram:base.ist

Bilgi için: İdil Berkant – 0532 213 50 28

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.