Telden Yapılmış 3 Boyutlu Mimari Eskizler

Barcelona'lı tasarımcı David Moreno eskizlerini üç boyutlu hale getirdiği tel materyalli sanat çalışmalarını pek çok ülkede sergiliyor.

0 2.499

Moreno, yaptığı gerçeküstü mimari tel heykeller sürecini “heykel ile çizme” olarak nitelendiriyor. Çizgileri simgeleyen tel parçaları ile çalışmalarına devam eden Moreno’nun en yeni parçaları, büyük katedral kapıları ve merdivenlerin bir çeşit tasviri. Birbirinden bağımsız  çapraz çizimli eskizlerle çalışmalarına başlayan Moreno, gerçeküstü mimari sahnelerini oluşturmak için farklı büyüklükteki yüzlerce çelik çubuk ve piyano telini kullanıyor. Üst üste gelen tel parçaları serbest el kalem çizimini taklit etmesi amacıyla kaynak ile birbirine sabitleniyor. Galeri duvarlarında veya tavanlarında asılı olan Moreno’nun parçaları spot ışıklarıyla aydınlatılıyor ve sert dikey çizgilerle zıtlık oluşturan uzun, yumuşak gölgeler yaratıyor. Bu etki, çalışmalarına mikro-atmosferik bir derinlik katılmasını sağlıyor.

Gümüş ve altın renkli, kırılgan, havada asılı olan merdivenler bilinmeyen topraklara ilginç kapılar açıyormuş gibi görünüyor. Moreno’ya göre, bu bağlantılar insan ilişkilerinde bağları simgeliyor. Tasarımcı bu bağları insan enerjisini birbirine bağlayan hatlar serisi olarak görüyor. Moreno’nun çalışmaları, İstanbul Çağdaş Uluslararası Sanat Fuarı da dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde sergileniyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.