Döngünün Enstalasyonu: Loop

Loop, Güney Kore Seul'deki Gana Sanat Merkezi'nde bulunan ve COS ve Snarkitecture arasındaki işbirliğiyle kurulan bir enstalasyon. Kurulum, beyaz sergi alanının her yerinde birbirine bağlanan dört farklı metal izi barındırıyor. 

Loop, Güney Kore Seul’deki Gana Sanat Merkezi’nde bulunan ve COS ve Snarkitecture arasındaki işbirliğiyle kurulan bir enstalasyon. Kurulum, beyaz sergi alanının her yerinde birbirine bağlanan dört farklı metal izi barındırıyor.

Mermerler beyaz camdan oluşuyor ve açık mavi toz kaplı alüminyumdan inşa edilen 400 metrelik yol boyunca ilerliyorlar. Snarkitecture kurucu ortaklarından Daniel Arsham bir röportajında; “Niyetim, döngü ile düşünen bir ortam yaratmak ve girdikten sonra anında anlaşılmayan bir boşluk tasarlamaktı. Tasarımın eğlenceli olmasını istediğimiz halde, kaçış sağlayan bir eser yaratmamız gerektiğini düşünüyorduk. Tamamen yeni ve ziyaretçilere ilham veren bir ortam sunmak önemliydi “diyor.

COS x Snarkitecture enstalasyonu, sanatın ve kültüre tanınan Pyeongchang-dong bölgesinde bulunan Gana Sanat Merkezi’nde sergileniyor.


Kaynak Design Milk
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.