Kaselerle Yapılmış Bir Ses Enstalasyonu: Clinamen

Ünlü Fransız sanatçı ve besteci Céleste Boursier-Mougenot'un, gök mavili bir su havuzu ve alışılmadık müzik aletleri içeren ses enstalasyonu tasarladı. İlk olarak 2013 yılında National Gallery of Victoria sergilenen Clinamen şimdilerde ise bu yıl 14. düzenlenen Lyon 2017 Bienali'nde sergileniyor.

Ünlü Fransız sanatçı ve besteci Céleste Boursier-Mougenot’un, gök mavili bir su havuzu ve alışılmadık müzik aletleri içeren ses enstalasyonu tasarladı.

İlk olarak 2013 yılında National Gallery of Victoria sergilenen Clinamen şimdilerde ise bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Lyon 2017 Bienali’nde sergileniyor. Beyaz porselen kaseler geniş, yoğun mavi bir havuzun yüzeyi üzerinde yüzüyor. Denizdeki akımlar boyunca yüzen kaseler yavaşça dolaşarak birbirlerine çarpışıyor. Değişen boyutlarıyla ve rastlantısal kompozisyonlarıyla sürekli değişkenlik gösteren ses manzaraları, mekanda yankı buluyor.

Céleste Boursier-Mougenot, yeni sanat ve müzik biçimleri üretmek için doğanın yasalarını ve günlük hayatın ritimlerini kullanarak büyük ölçekli akustik enstalasyonlar yaratan bir Fransız sanatçı ve besteci. Heykel, performans ve avant-garde müzik geleneklerini ve alışılmadık müzik aletlerini içeren Boursier-Mougenot’un enstalasyonları, yüksek kontrollü ortamlarda olsalar bile, müzik kompozisyonunda belirsizlik yaratır.

 

Kaynak Biennale de Lyon
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.