Geometriyle Kaynaşmış Pop-Up Kağıt Sanatı

Kağıt tasarımcısı Peter Dahmen, ambalajlardan geometriyle kaynaşmış sanatsal eserlere kadar pop-up'ın gerçek bir ustası. Most Satisfying Video of Pop-Up Cards adlı bu yeni video, son birkaç yıllık çalışmalarının bulunduğu kitapların sayfalarından veya küçük kutuların sınırlarından alan ayrıntılı nesneleri kapsayan bir portföy.

Kağıt tasarımcısı Peter Dahmen, ambalajlardan geometriyle kaynaşmış sanatsal eserlere kadar pop-up’ın gerçek bir ustası. Most Satisfying Video of Pop-Up Cards adlı bu yeni video, son birkaç yıllık çalışmalarının bulunduğu kitapların sayfalarından veya küçük kutuların sınırlarından alan ayrıntılı nesneleri kapsayan bir portföy.

Üniversitede grafik tasarım eğitimi alırken, Alman sanatçı Peter Dahmen’e kağıttan bir 3B nesne oluşturma ödevi verildi. Kısa sürede küçük bir sorun fark etti. Tasarladığı şey ne olursa olsun, tren yolculuğunda ödevini taşımanın güvenli bir yolu yoktu. Dahmen, projesine zarar gelmemesi için, kağıt heykelini pop-up kitap gibi düz bir hale getirmenin bir yolunu buldur; bu hayatının akışını değiştiren bir karar oldu. O kadar çok meydan okudu ki, daha karmaşık tasarımlar üretmekle takıntılı hale geldi ve neticede bir kağıt mühendisi olarak tam zamanlı bir kariyere yol açtı.

Ayrıca Peter Dahmen sitesinden ücretsiz çevrimiçi derslerle orijinal tasarımlarından bazılarını yapmayı deneyebilirsiniz.

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.