Materyali Keçe Olan Bir Modül Tasarımı

Keçe ve akustik panel markası FilzFelt, Almanya'da üretilen 100% yün keçe ile yıllardır sesi azaltmak amaçlı yenilikçi çözümler üretiyor.

0 5.448

Keçe ve akustik panel markası FilzFelt, Almanya’da üretilen 100% yün keçe ile yıllardır sesi azaltmak amaçlı yenilikçi çözümler üretiyor.

Ve bu marka yakın zamanda Vanessa Busemann ve Alman tasarım topluluğu Cabs Design’un ortak çalışmasıyla Scale adında katlanmış bir akustik modül sistemi üretti. Scale, 63 farklı renk seçeneği olan, % 100 yün keçe ile kesilmiş ve katlanmış akustik fiber kompozitten yapılmış bir modül sistemi. Çok sayıda renk mevcut olduğundan, herhangi bir duvarı veya bir bölümünü örtecek özel bir desen kullanıcının isteğine göre şekilleniyor.  Modüllerin arkası koyu gri bir renk ve bu da üç boyutlu algı için gölge oluşturmaya yardımcı oluyor. Kenarlarında minik boşlukları olan tasarım, bileşenlerin sürtünme yardımı ile kolayca bir araya gelmesini ve birbirine sağlam bir şekilde bağlanmasını sağlıyor. Üç boyutlu modüller iki boyutlu da korunabilir ve manyetik eklenti donanımıyla duvarlara sabitlenebilir. Tasarım  üç yıl önce Busemann ve Zebi aracılığıyla Almanya’daki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde bir iç tasarım sınıfında ortaya çıkmış. Öğrencilerin görevleri, tekstil elyaf bileşiklerinin imkânlarını araştırmakmış ve sonuç Scale duvar paneli modülü olmuş.  

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.