Dünyayı Bekleyen 15 Büyük Felaket

Hükümetler tarafından dikkate alınmayan ve dünyanın sadece siyasete kitlendiği kaos ortamı, insan yaşamını büyük bir felakete sürüklüyor.

0 1.714

Dünyayı bekleyen felaketler için İngiliz Profesör Georgina Mace, “Bir sorunla karşılaşmak üzereyiz demiyorum, sorun zaten burada” diyor.

BBC’ye konuşan Mace, ‘İklim değişikliği ve nüfus artışı sebebiyle sürekli değişmekte olan bir dünyada yaşadığımız gerçeğini kabul edip, bununla baş edebilmek için daha planlı hareket etmeliyiz’ dedi.

Raporda, hükümetlerin kıyı kentlerinde yaşanan büyük nüfus artışları ve deniz seviyelerinin yükselmesiyle oluşabilecek olağanüstü olayların ciddiyetinin farkında olmadıkları belirtildi.

Prof. Mace “Yanlış yerlerde yaşayan insanların sayısı gittikçe artıyor, dolayısıyla felaketlerin daha çok insanı etkilemesi olasılığı yükseldi. En az iklim değişikliği kadar artan nüfus oranı da tehlikeyi büyütüyor. İklim değişikliğinin etkilerini güçlendirirken, kendimizi daha zayıf hale düşürüyoruz” dedi.

Mace ayrıca “En kötü ve beklenmedik olaylardan kaçınmak artık imkansız. Ama sürekli değişen dünyaya karşı hazırlıklı olmak imkânsız değil. Acilen gerekenleri yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarda toplumun tüm kesimlerine hazırlıklı olma çağrısı yapılıyor.

Gene çalışmalarda ulusal ve uluslararası düzeyde stratejik planlamalar yapılması, yerel düzeyde de sel, sıcak, hastalıklar ve hava dalgalarıyla mücadeleye hazırlıklı olunması tavsiye ediliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.