Düz Yolların Dünyanın Eğriliği İçin Nasıl Büküldüğünü Gösteren Kısa Film

Hollandalı fotoğrafçı ve film yapımcısı Gerco de Ruijter, Grid Corrections adlı kısa filmde, düzinelerce kırsal alana ait hava çekimlerini bir araya getirdi. Film, ızgaraların 24 kilometre boyunca keskin dogleg döngüleri ile yeryüzünün eğriliğini barındıracak şekilde nasıl birleştirildiğini göstermektedir.

Çoğu kişinin bildiği gibi, Dünya kabaca küreseldir. Bir kürenin yüzeyini karelerle kaplamaya çalıştığınızda, kusursuz olarak sıraya dizilmeyecektir. Bunun anlamı, sık sık, ızgaranın kesitleri birbirinden uzaklaşıyor olması. Bu çalışmada sanatçı kaymanın gerçekleştiği yerleri ve onları düzeltmek için kullanılan yöntemleri göstermektedir.

Thomas Jefferson tarafından hazırlanan 1785 tarihli Kara Koruma Yönetmeliği; Mississippi Nehri ve Büyük Göller bölgesi üzerinde hükümet yetkisini genişletti. Jefferson, halihazırda kafa karıştıran bir anket sistemi olduğuna inandıklarına yanıt olarak dikdörtgene dayalı yeni bir ızgara sistemi önerdi. Izgara arazileri, her biri 640 dönümlük alana sahip bir mil kare alanlara bölüyordu. Izgara, nispeten el değmemiş bir peyzaja görünür bir tasarım yerleştirdi.

Hollandalı fotoğrafçı ve film yapımcısı Gerco de Ruijter, Grid Corrections adlı kısa filmde, düzinelerce kırsal alana ait hava çekimlerini bir araya getirdi. Film, ızgaraların 24 kilometre boyunca keskin dogleg döngüleri ile yeryüzünün eğriliğini barındıracak şekilde nasıl birleştirildiğini göstermektedir. Dünya yüzeyine dikdörtgen bir ızgara ekleyerek, kare millerden inşa edilen bir ızgarayla, küresel sapmalar düzeltilmelidir. Sonuçta, ızgarada sadece iki boyut vardır. Izgaradaki kuzey-güney sınırları, kuzeyle yakınlaşan boylam çizgileri üzerindedir. Bu sınırları takip eden yollar, azalan mesafelere karşı koymak için her yirmi dört mil yol kat etmelidir.

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.