Renk Değiştiren Bir Mobilya Koleksiyonu: Color Flow

Seul merkezli stüdyo Orijeen, görüş açısına bağlı olarak tonları değiştirmek üzere görünen renkli mobilyaların bir koleksiyonunu tasarladı. Orijeen'in iki parçalı Color Flow koleksiyonunda, her ikisi de yuvarlak kenarlı bir gardırop ve küçük bir dolap bulunmaktadır.

Seul merkezli stüdyo Orijeen, görüş açısına bağlı olarak tonları değiştirmek üzere görünen renkli mobilyaların bir koleksiyonunu tasarladı.  

Orijeen’in iki parçalı Color Flow koleksiyonunda, her ikisi de yuvarlak kenarlı bir gardırop ve komodin bulunmaktadır. Dolap, sarıdan maviye değişen renk değişimli renklerle desenlenirken, komodin pembe tonlardan maviye geçiş yapıyor. Bu efekt, bir tarafta küçük, dışbükey mercekler ve diğer tarafında düz bir yüzey içeren yarı saydam bir plastik tabaka içeren bir merceksel yüzey tarafından oluşturulur. Bu dışbükey mercekler, iki boyutlu bir yüzey üzerinde derinlik illüzyonu yaratır ve mobilyaların, görüntülendiği açıyla bağlı olarak rengini değiştirmesini sağlar.

Stüdyo, renk değiştiren yüzeylerin illüzyonunu yaratarak insanlara nesnelerle olan bağlantılarını hatırlatmayı umuyor. Orijeen’in tasarımcısı Jeen Seo:

“Teknoloji ilerledikçe etkileşim kavramı birçok alanda ortak ve önemli hale geldi ve bunun mobilya üzerine uygulanması mümkün olacağını düşündüm. Doğal ve basit bir şekilde yapılmasını istedim.

Kullanıcının konumuna ve hareketine bağlı olarak renk değiştirerek, aralarındaki bağlantıyı anında anlayabilir ve bu tanıma, insanlara nesneleri daha aktif ve keyifli bir şekilde deneyimlemelerine ve iletişim kurmalarına yardımcı olabilir.



Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.