Kağıt ile Kesmek! Gözlerinize İnanamayacaksınız

Bir kağıt parçası ile bir şeylerin kesilebileceğini hiç düşündünüz mü? Bu malzeme ile kesilen cisimleri gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

0 7.593

En ufak darbede yırtılan ya da deforme olan bu malzeme ile kesilen cisimleri gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

Ham maddesi ağaç olan kağıt, günlük hayatta en yoğun kullandığımız malzemelerden birisi olmaktadır. Hemen her alanda kullanılan kağıdın izlediğiniz videodaki gibi kesici bir araç olarak kullanılması şaşkınlık uyandıracak cinsten.

İzlediğiniz videoda 3 tane A4 boyutuna kağıt üst üste koyuluyor. Alınan ölçüye göre kesilen kağıtlar birbirleri üzerine tutkal yardımı ile yapıştırılıyor. Daha sonra kağıt, kendisini büyük bir hızla çevirecek olan makineye monte ediliyor. Sonrasında oluşturulan alet ile kesilen malzemelerin görüntülerini şaşkınlık ile izleyebilirsiniz.

İzlediğiniz videoda ilk olarak kartonun kağıttan yapılmış bir testere ile kesildiğine tanık oluyoruz. Kartonu elimizle yırtarken bile zorlanırken, kağıttan yapılan bir düzenek ile bir testere misali kesilmesi göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.

Sonrasında aynı işlem kola kapağı üzerinde deneniyor. Kartondan daha sert olan bir malzeme olan kola kapağını, kağıt şaşırtıcı şekilde kesebiliyor. Videoda kağıt ile kesilen cisimlerin gitgide daha sert malzemeler olduğunu görüyoruz. Kağıt gibi hassas bir maddenin plastik boru üzerindeki kesme performansı oldukça büyüleyici görünüyor. Bıçakla bile kesmekte zorlanacağımız bu plastik borunun kağıt ile bu denli kesilmesi, düzeneğin ne kadar hızlı döndüğünü anlatır nitelikte.

Son olarak kesilen maddenin hindistan cevizi olduğunu görünce kağıdın yaptığı işlemi hayretler içinde izlemeniz söz konusu. Videoda pek çok maddenin kağıt ile kesildiğini görünce, doğada hiç tahmin etmediğimiz şeyler ile akla hayale gelmeyecek işler yapabileceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.