Yoshino Cedar House

0 1.874
Yapının dış cephesi ve iç mekanında göze çarpan malzeme olarak sedir ağacı kullanmış. Amaç, konuklar ve misafirler arasında daha derin bir ilişki doğurmak ve kasaba mimarisinde yeni ilişkiler geliştirmeye yöneliktir.

Yaşlanan nüfus ve kentleşme, mali sıkıntılarla karşılaşan ve geleneklerin terk edilmesiyle yüzleşen, Japonya’nın kırsal köylerini azalttı. 

Samara / Airbnb mimarlık firması bu duruma yeni bir çözüm öneriyor. Yoshino Cedar House, seyahat eden konuklar ve Yoshino topluluğu tarafından hem paylaşılacak hem de deneyimli olacak şekilde tasarlanmıştır. Konuklar, Airbnb aracılığıyla Yoshino Cedar House’u rezervasyon yapabilecektir. Orada, ikametgahlarını destekleyen yerlilerle yaşıyor olacaklar. Her rezervasyon geliri Yoshino topluluğuna gidecek.Yapı da kullanılan malzeme genel olarak sedir ağacı, yemek masasına kadar her ayrıntısı, Yoshino halkına ve altta yatan geleneklerine ilham verir. Sediri çevreleyen ormandan kullanılan ağaçlar yapıyı oluşturmak için kullanılır. Yoshino Cedar House, evin fiziksel bir alan olduğundan daha fazla olduğunu kanıtlamayı amaçlıyor. Hepimiz anladığımız basit bir gerçek anlatıyor: İnsan ve toplum arıyorlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.