Akıllı duş, banyo deneyiminizi kişiselleştiriyor

0 2.823

Evlerimizde bulunan gaz dedektörlerinden ütülere, televizyondan buzdolabına kadar her şey giderek akıllanıyor ve bulut tabanlı bir ağda akıllı telefonlarımız ve birbiri ile bağlantılı hale geliyor. Teknoloji üreticileri evlerimizin daha akıllı olması için artık sadece elektrikli cihazlar dışındaki aletlere de yönelmiş durumda.

U by Moen tarafından geliştirilen akıllı duşlar, yeni nesil evlerin son teknolojik cihazlarından biri. 12 kişiye kadar ev ahalisinin duş tarzını hafızasında tutabilen bu duş sayesinde artık duşa girmeden önce sıcaklığı dilediğiniz hel getirmesini sağlayabiliyorsunuz.

Akıllı telefonunuza indirdiğiniz bir mobil uygulama sayesinde duşu dilediğiniz formata gelmesi için uyarıyorsunuz ve sonrasında standart işlerinizi hallederken bir bildirim ile duşunuzun hazır olduğu size bildiriliyor. Dilerseniz duşun biteceği süreyi bile telefonunuzdan önceden belirleyebiliyorsunuz.

Güvenlik

Böyle bir ürün ile duşa girdiğinizde sıcaklığı ayarlayana kadar yaptığınız çılgın danslardan kurtulabiliyorsunuz ama güvenlik de dikkate alınması gereken bir şey çünkü dışardan birileri size küçük süprizler yapabilir. Üreticiler güvenlik konusunda dışardan müdahaleler için iki önlem almış. İlk olarak duş sıcaklığını sadece 60-120 derece arasında ayarlayabiliyorsunuz. İkinci olarak da dışardan saldırılara karşı çift katmanlı şifreli bir koruma sistemi kurulmuş.

CES 2017’de demosu yapılan bu ürünün piyasaya çıkış tarihi net olarak belirlenmemiş olsa da şu anda 1.225 dolarlık bir fiyatı olduğu belirlenmiş. Bu fiyat karşılığı olarak da su tasarrufu ve keyifli bir duş elde etmiş olacaksınız. Gelecekte daha makul fiyatlarla bir çok akıllı evde bulunabilecek ve insanların arzu edebileceği bir ürün.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.