Baş Aşağı Merdaneler

0 1.840

Beijing, Çin’de Huamao merkezinde konumlanan ‘withheat bakery’ adlı fırın, baş aşağı asılmış merdanelerle oluşturulmuş tavan enstalasyonuyla dikkat çekiyor.

Cephedeki cam vitrin, iç mekan malzemelerinde oluşturulan zemin ve duvar seramiklerindeki karolajın görünmesine olanak sağlıyor.

Projenin mimararı B.L.U.E Architecture Studio tarafından amaçlanan tasarımda, iç mekanın sade ve aydınlık olması amaçlanmış. Bu amaca yönelik, beyaz seramikli duvar ve zeminler kullanılmış. Seramiğe ek, merdaneler, pirinç malzeme ve ahşap kaplamalar ana malzemeler olarak belirlenmiş.

7 farklı alana bölünen mekan, her bir mekan için farklı seramik boyut ve yapıştırmalarıyla birbirinden ayrılmış. Bu sınırları belli etmek için keskin bir pirinç plaka ince bir şekilde lineer doğrultuda, iki derz arasından geçirilmiş. Pirincin mekandaki kullanımı, daha şık bir ortam oluşmasını sağlamış.

Tasarımdaki ana element olan farklı boyut ve malzemelerdeki merdaneler,  tavandan sarkıtılarak tavan hareketi sağlanmış. Mekandaki mobilyalarda kullanılan eskitme ahşap kaplama ile, rustik hava sağlanırken, oldukça beyaz olan bu iç mekanda, beyaz ve ahşap kombinasyonuna dikkat çekilmiş.

Ürün teşhirinde tercih edilen masif kaplamalı tezgahlar, belirli bir yüksekliğe kadar cam ile çevrelenmiş ve fırından çıkan taze ürünleri sergilemek için ürün teşhir dolabı oluşturulmuş. Bu cam teşhir alanındaki profiller yine pirinç kaplama tercih edilerek seramik derzlerindeki pirinçle uyum yakalanmış.

Ahaşabın ve beyazın uyumlu olduğu ‘Withheat’ Beijing’ de bulunan Huamao merkezinde bulunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.