India Mahdavi’den Laduree Tasarımı

0 2.232

Açık pembe oturma gruplarıyla ünlenen Sketch London ve RedValentino Flagship mağazası tasarımlarından tanıdığımız, acayip fikirli iç mekanlar yaratıcısı olarak tanınan India Mahdavi, tasarımcı karakterini İsviçre Geneva’da bulunan tarihi Otel des Bergues’ in içinde yer alan Laduree Cafe’ ye uyarladı.

Şık paketlemesi ve lezzetli tatlarıyla, özellikle makaronlarıyla ünlenen Fransız pastane markası Laduree; çay lounge’ı , pastane ve restoranı bünyesinde bulunan yeni lokasyonuyla Laduree, Mahdavi tarafından ‘hazların bahçesi’ olarak adlandırılıyor.

Lüks doğa içerikleri ve pastane konularını iç mekan tasarımında barındıran mekanda, kıvrımlı formlar oluklu formdaki mobilyalarda, bench oturma grubunde masalarda hissediliyor. Açık pastel nüanslardaki mekan renkleri, çay lounge alanındaki yeşil ile kontrast oluşturacak şekilde, eğlenceli bir bahçe etkisi yaratıyor. Yuvarlak formdaki bu mekan, özel davetler için rezerve edilmiş.

Döner formdaki ayakları vurgulayan, pirinç malzeme ve orman yeşili.

Monokrom zeminleri ile Mahdavi projelerinde görmeye alışkın olduğumuz malzeme gücü, bu mekanda da hissediliyor. Soft renklere zıtlık oluşturan yeşil, mobilyalarda ve döşemelerde kuvvetlice kullanılıp mekanı canlandırmış.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.