Çok Amaçlı Mekan

0 2.899

Belçikalı tasarım stüdyosu Pinkeye tarafından; kuru temizlemeci, cafe ve kuaför olarak multi fonksiyonel bir mekan olan Wasbar tasarlandı. Wasbar Ghent; müşterilerin, kıyafetlerinin yıkanmasını beklerken saçlarının yapıldığı ve bir yandan da içeceklerini içtikleri bir mekan.

Belçika’nın Ghent şehrinde yer alan Wasbar, Belçika’nın farklı şehirlerinde konumlandırılması amaçlanan bir zincir. Odanın bir kenarına sıralanmış çamaşır makineleriyle, pastel renklerde kullanılan mobilyalar ve arka tarafta bulunan saç istasyonları ile 2 kişiye hizmet verecek bir mini kuaför bulunuyor.

Her bir çamaşır makinesinin adının yazılı olduğu eğlenceli duvarda, eğlenceli sözler, cafe menüsü tablolar yıkama talimatları gibi bilgilerin bulunduğu dekoratif bir alan bulunuyor.

Renovasyondan önce, kitapçı olarak hizmet veren mekanda, mimarların dokunuşuyla zeminler orjinal parke zemine cila yapılarak güncellenmiş.

Duvardaki grafik logo, mandal ve şişe açacağı görseli kombinlenerek tasarlanmış. Mekanın mimarları logo için şu sözleri söylemişler ” Bir kimlik yaratmak için bizim için en önemli tasarım buydu, projelerimizi şehrin kimliğine aktarmak için çalışıyoruz, mekandaki bir kaç vintage mobilya ile modern ve eskiyi kombinledik.”

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.