Snark Studio’ dan Pastane Tasarımı

0 2.019

Ürünlerin sergilenmesinin amaç olduğu, sade az ve öz bir pastane rasarımı Style Bakery.

Ahşap yüzeylerde sergilenen taze pastane ürünleri, seramik ahşap ve bitki üçlüsünden ilham alınarak düzenli bir şekilde konumlanacak şekilde tasarlanmış. Japonya Kiryu’ da bulunan Studio Snark tarafından yeniden elden geçen pastane tasarımı, net hatlarıyla kendinden söz ettiriyor.

Projenin 3d çalışmaları;

Uygulanmış görselleri;

Girişte sağda yer alan servis için düşülen alan, meşe üst yüzeyli, seramik ön yüzeyli bir servis tezgahı ve arkasındaki marka adının yer aldığı cnc kesim ile dikkat çekiyor. Alan, tavandan asılan 3 adet sarkıt ile aydınlatılıyor.

1930 yılında kurulan Style Bakery, SNARK studio tarafından yeni bir iç mekan ve tarz ile tasarlanmış.

Snark tarafından tercih edilen, seramik karolar, ahşap yüzeyler, çelik profiller, büyük çapta sarkıt aydınlatmalar kombinlenerek doğal ışık yardımı ile ferah bir iç mekan oluşturulmuş.

İç mekandaki beyaz boya, transparan cepheli cam kapılı mekanda algılanan ilk nokta. Taze ekmekler, kekler, muffinler ve büskivilerin sergilenmesi için tercih edilen ham meşe yüzeyler sıcak bir hava katmış.

SNARK stüdyosundan, daha önce Saitama bronze ev projesinde görevlendirilmiş Sunao Koase projeyi şu sözlerle anlatıyor;

” Açık tonlardaki gri rengi projenin ve markanın konseptini oluşturuyor, bu sayede iç mekanda aydınlık ve temiz bir atmosfer elde ediliyor”.

” Maksimum tavan yüksekliği ve pencere genişliklerinden faydalanılarak, ince yüzeyli pencere profilleri seçilerek aydınlık, ferah sıfatlarını mekana kazandırdık.”

 

Markanın adının yer aldığı neon tabela, ve zemine çakılı duran küçük ‘s’ harfi ile ana giriş tıpkı iç mekan gibi net hatlar ve sade tarzda tutulmuş.

Oldukça sade, kendi içinde bir tarzı olan ürünlerine önem veren bu küçük pastane tasarımını oldukça sevdik. Yeni yılda yeni mekan incelemelerinde görüşmek üzere!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.