3D Yazıcı İle Üretilmiş Bir Mobilya Tasarımı

0 1.576

“Connect” adlı parça, bağlantılı olarak yaşayan modern insan figürünü ayrıntılı olarak görselleştirmek amacıyla yapılmış bir tasarım.


Her bağlantının daha karmaşıklığı ve değişimi olan bir yapı oluşturması durumunda tesadüfün etkisi gösterilmeye çalışılmış bu tasarımda. Başlangıç ​​sürecinde farklı araçlar ve malzemeler denediğinde, Jungsub isimli tasarımcı gözlerini 3D yazıcıya çevirdi. Hafif kullanıcılar için yapılmış olan 3doodler, 2013 yılında WoobleWorks tarafından üretilen dünyanın ilk 3d kalemi ürünüydü. Karmaşık yöntem ve yüksek maliyet gerektiren önceki 3B yazıcıların aksine, bu ürün kullanıcıların 3 boyutlu Erimiş plastik çıkarma işlemini, FDM 3D yazıcının temel prosesini koruyarak gerçekleştirmiş ve erimiş plastik birbirine bağlanarak eser üretilmiş.
Bununla birlikte, filamentin kalınlığı ve uzunluğunun ortalama bir insanın ağırlığını destekleyemeyeceğini değerlendirdikten sonra, çeşitli yapı biçimleri denendi. Yapısal olarak kuvveti destekleyebildiği için kafes yapısı kullanılmıştır. Jungsub ilk önce ağırlığı destekleyen bir yapı oluşturdu, sonra gücünü destekleyebileceğine karar verdikten sonra bağlanan filamentlerin doğal ve kompozit dokusunu araştırarak ve tesadüfi izlenimi yaratarak ‘Connect’ isimli tasarımını oluşturdu.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.