Mimarların Sosyal Medyada Dikkat Etmesi Gereken 5 Şey

0 6.151

Facebook, Twitter, Instagram … The three most important social sharing tools for every platform of theplanettoday.com.

With the comfort provided by the virtual environment, you are following hundreds of people, hundreds of subjects, hundreds of pages that have attracted your attention, even if you have not seen their faces.

Even if the shares of people you know and / or do not know about their interests are not within your area of ​​interest, you come to mind and you are exposed to a huge information bombardment that you do not need.

In fact, the interesting and perhaps the most important part of the job; what you really need getting lost in this flood of thousands of information.

Request; Here are 5 top tips and reasons why you don’t miss out on what you really need:

 1 –  Facebook “See First” Option

Facebook is one of the most used social media tools in the world. It stands out as the most preferred and visited application in our country.

In this area, where more special people are accepted compared to other social media accounts, more page followings and advertising information take up space in our minds.

Prioritize the pages that are important to you and follow their shares with priority.

To do this, all you have to do is perform the following simple operation:

We would like to suggest a few pages that we think might be important to you and that you should “See in the Front :

Interior Architecture Magazine , Architects’ Hangar , Material Hangar , Design Library and Turkish Interior Architects Group

 

 2 –  Instagram “Notification” Option and “Like”

Instagram, Facebook’tan sonra dünyada ve ülkemizde en çok ilgi çeken ikinci sosyal medya platformu olarak yer alıyor.

Fakat Facebook’taki gibi burada yeterince muhafazakar davranmıyor, arkadaş skalamızı mümkün olduğunca geniş tutuyoruz.

Sadece arkadaş değil, aynı zamanda sevdiğimiz, ilgimizi çeken şirket ve bilgilendirme sayfalarını da bu platform aracılığı ile takip ediyoruz.

Tavsiyemiz; mümkün olduğunca takip ettiğiniz sayfaları azaltın. Çünkü gereksiz takipler, asıl görmeniz gereken şeylerin akıp gitmesini sağlayabilir. Yine de ‘gerekli ki takip ediyorum’ diyorsanız; daha gerekli olanı aşağıdaki yöntem ile yakın markaja alabilirsiniz.

İlginizi çeken sayfaya giriş yapıp sağ üst köşedeki üç nokta (…)‘yı seçip “Gönderi Bildirimlerini Aç” sekmesini tıkladığınızda ilginizi çeken sayfaların paylaşımlarını anlık olarak takip edebilirsiniz.

Böylelikle kaçırmak istemediğiniz tüm paylaşımları böylece çok daha yakından takip etmiş olursunuz.

Bu arada icmimarlikdergisi sayfasını takip etmeyi unutmayın. 🙂 Merak etmeyin sizi sıkacak kadar paylaşımda bulunmuyoruz. Paylaşımlarımız sadece en iyilerden oluştuğu için pişman olmayacaksınız! 🙂

Öte yandan her beğeninizin kayıt altına alındığını unutmayın. Yani görüp beğendiğiniz bir ürün ve benzeri şeylerin sayfasını hatırlamıyorsanız korkmayın. Sayfanızın Ayarlar > Beğendiğin Gönderiler sekmesine giderek geçmişte beğenmiş olduğunuz gönderileri görebilirsiniz. Eğer ayıp olmasın arkadaşın resimlerini hep beğeneyim diyorsanız bu özelliğin pek bir manası olmayacağını da hatırlatmak isteriz. 🙂

Instagram’da da sizin için önemli olacağını düşündüğümüz sayfa tavsiyelerimiz var.

İç mekan tasarımları için dünyanın her yerinden sadece en iyilerin paylaşıldığı @icmimarlikdergisi sayfamızı takip edebilirsiniz.

Mimari tasarımlar için kesinlikle en iyisi: @ArchitectsHangar

Ürün tasarımları için ise @MalzemeHangarı sayfalarını takip edebilirsiniz.

 

 3 –  Twitter “Bildirim” Seçeneği ve “Beğeni”

Twitter’a olan ilgi son günlerde düşse de halen daha yerini ve ilgililerini koruyor. Daha çok artık haber takibi amacı ile kullanılmaya başlanan Twitter iyi bir haberdar olma aracı olarak ortaya çıkıyor. İnsanlar genellikle gerçek birer takipçi olarak kalmayı tercih ediyor. 🙂

Diğer sosyal medya araçları gibi Twitter da çok hızlı akan bir zaman tüneline sahip. Ve burada da ilgi alanınıza giren birçok şey siz görmeden zaman tünelinde kayboluyor.

Yapmanız tek şey bildirimi açmak. 🙂

Twitter’dan takip etmeniz gereken sayfa tavsiyelerimiz ise şöyle:

İç Mimarlık Dergisi, Mimarlar Hangarı, Tasarım Kütüphanesi, Türk İç Mimarlar Grubu, ArchMag, Malzeme Hangarı

 4 –  Trendler ve Yeniler

Tüm sosyal medya araçları aynı zamanda önemli bir trend takip ve en güncel verilerin yer aldığı bir sunum alanı olarak ortaya çıkıyor.

Pazarlama, kitle ulaşım ve sunumu için sosyal medya olmazsa olmaz. Siz de kendinize ait tasarımları kendi hesaplarında ve aynı zamanda toplu kitleye sahip sosyal medya aktörlerine yayınlatmalısınız.

İnsanların sizi keşfetmesi ile kısa sürede yıldınız parlayabilir. Zira bunun çok örneği var.

Özellikle tasarım dünyasının kalbinin Instagram üzerinde attığını hatırlatmak isteriz. Muhakkak bir Instagram hesabı edinmenizi tavsiye ederiz.

Track impressions (TAG) of pages with large audiences. At the same time, you can increase your chances of appearing on their pages by labeling your designs, and you can be discovered in posts where the page is tagged.

 

 5 – be  informed

Besides, because Instagram is not a news page; Do not forget that you will not be able to be informed about important design competitions and industry-specific news on Instagram.

Facebook and Twitter are cut out to be aware of the industry and the world.

In addition, various information such as conversation, information and know-how are often shared on these platforms.

We are sure that paying attention to these will make your life easier. 🙂

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.