Damien Hirst İmzalı Kurukafa

0 3.751

Herkese merhabalar,

Tasarımcıların ve ortaya çıkardıkları işlerin yaratıcılığı kendilerine kalmış, çıkardıkları işlerle kendilerini bir anda zirvede bulabilir ya da tartışmalara yol açabilirler. Damien Hirst’ de köpek balıklarının yer aldığı sergisinde dikkatleri üzerine çekmiş bir tasarımcı. Bugün ise Hirst imzalı ses getiren diğer tasarımı ise mücevherli kuru kafa. Öncelikle Damien Hirst Kimdir onu inceleyelim.

220px-damien-hirst-1

Damien Hirst (d. 7 Haziran 1965), İngiliz sanatçı; Young British Artists olarak anılan grubun en önemli sanatçısıdır. Çalışmalarında ölüm teması sık görülür ve önemli bir yere sahiptir. Formaldehitte muhafaza edilen ölü hayvan figürleriyle tanınmıştır. Bunlardan olan ikonik çalışması The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living (“Yaşayan Birinin Zihninde Ölümün Fizikî İmkânsızlığı”) bir vitrin içinde, formaldehitte muhafaza edilen ölü bir kaplan köpekbalığından oluşur ki eser 2004 yılında 8 milyon ABD dolarına satılmıştır. 2007 yılında sergilenmeye başlanan For the Love of God (“Tanrı Aşkına”) isimli üstü binlerce elmasla kaplı bir kafatasından oluşan eseri ise 51 milyon £ değerindedir.

For the Love of God | 2007

damien_hirst_skull21

Platin, elmas ve gerçek insan dişleri kullanılarak ortaya çıkan tasarım göz alıcı ve bir o kadar da dikkat çekici. Hirst ‘ ün üzerine en çok düşerek yaptığı işi olduğu söyleniyor. Üstü kaplanmış olan mücevherlerin hepsinin 1 karatın üstünde olması ve 32 adet platin kullanılması projenin dikkat çekici özellikleri.

dhs5796_771_0 dhs5796l_771_0 dhs57963qr_771_0

Geniş bir araştırma sonucu insan anatomisinin oldukça detaylı bir şekilde incelenerek yapıldığı bu projede, 1720-1810 yılları arası analiz edilerek yaklaşık 35 yaşında  Avrupalı/Akdenizli bir adamın kafa tası esas alınmıştır. Bu eşsiz tasarımın yapılış videosunu izlemek isteyenler için;

http://www.damienhirst.com/video/2007/ftlog-interview

Mutlu günler!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.