“Chickadee House” Kuş Evleri Serisi

0 1.508

Kendi arka bahçesindeki kuşlar tarafından büyülenen sanatçı Jada Fitch, “Chickadee House” isminde sevimli bir kuş evi serisi oluşturdu.

jadafitch1 jadafitch2 jadafitch3

Tipik bir kuş evi gibi görünen serinin parçaları aslında kuşlar için küçük konut bazında iç dekorasyonu yapılmış yuvalar. Geleneksel modelin aksine, sanatçının kuş evleri döşenmiş, mobilyalı ve hatta tüylü arkadaşlarının kuş bakışını algılatabilecek gizli kameralara sahip.jadafitch4 jadafitch5 jadafitch6

Bir illüstratör ve hayvan sevgilisi olan sanatçı, genellikle ormandaki hayvanlardan kanatlı böceklere kadar canlıların en güzel çizimlerini hazırlıyor. Aynı zamanda doğal hayatı ve yabani hayvanları gözlemlemekle de ilgileniyor. Bir gün, kuş gözlemciliği girişimi için Fitch, kuşları rahatça ve yiyecek dolu bir evle birleştirmek istemiş ve kendi evinin penceresine çekmeye çalışmaya karar vermiş. Bununla birlikte, Fitch penceresine 3 taraflı bir kutu yerleştirmek yerine, küçük mukavva evlerini suluboya resimlerle ve ufacık küçük mobilyalarla dekore etmeyi tercih etmiş.jadafitch8 jadafitch7 Rahat ve konuksever yuvalar sıradan bir kuş evinden çok farklı. İlk çalışmasında özellikle, ahşap zeminler minyatür halılar ve cep büyüklüğünde sandalyeler ve kuşların tuhaf portreleri sahte duvar kağıdı kaplı duvarlarda salon tarzında asılmış. Prototipi tamamlandığında kuşları görüntülemek için bir kamera kurulmuş.

İlk Onbaşı Evi’ni kurduktan sonra Fitch üç tane daha tasarlamış ve yaklaşımını yansıtabileceği daha fazlasını oluşturma planları var. Fitch, “Evler çoğunlukla mukavva ve suluboya olduğundan sincaplar tarafından yok edilmeye ya da ıslanmaya yetecek kadar uzun süre dışarıda bırakılmıyorlar. Bu sebeple su geçirmez bir prototip üzerinde çalışıyorum” diyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.