En İyi Bahçe Dekorasyon Fikirleri

0 944

Evlerin nefes alma alanı olarak öne çıkan bahçeler, özellikle bahar ve yaz aylarında sıkça kullanılır. Sık kullanılan bu alanların dekorasyonu son derece önemlidir. Bahçe dekorasyon fikirlerini inceleyerek bahçeniz ve sizin için en uygun fikri değerlendirebilirsiniz.

1. Depolama Alanı Oluşturmak için Ahşap Bahçe Kulübesi Alın

Bahçe dekorasyonunda son derece önemli olan unsurların başında bahçe kulübesi yer alır. Bahçe kulübesi, evin dışında özel bir depolama alanına sahip olmanıza imkan tanır. Ahşap bahçe kulübesi modelleri, depolamanın yanı sıra kendinizle vakit geçirebileceğiniz bir alan olarak da kullanıma uygundur.

Latanwood tarafından özenle tasarlanıp Çam ağacından üretilen ahşap bahçe kulübesi modelleri, %100 el işçiliği ile yapılır. Farklı ebatları ile çeşitli kullanım amaçlarına uygun şekilde tasarlanan bahçe kulübeleri, kapı ve pencereleri eşliğinde küçük bir ev görünümü oluşturur.

Bahçe kulübesi fiyatları tercih edilen model, tasarım, malzeme, büyüklük gibi etkenlere bağlı olarak farklılık gösterir. Çeşitli büyüklüklerden oluşan ahşap kulübe modellerini inceleyerek bütçenize uygun bir model bulabilirsiniz.

2. Çeşitli Aydınlatmalar Kullanın

Etkileyici bir bahçe dekorasyonu için tercih edilen fikirler arasında aydınlatmalar yer alır. Çeşitli aydınlatma yöntemleri ile bahçenizde dilediğiniz atmosferi oluşturabilir ve kusursuz bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Bahçe aydınlatmasında sıralı ampul kullanımı en sık tercih edilen aydınlatma ürünlerinden biridir. Sıralı ampulleri bahçenizde bulunan ağaçların ortasından sarkıtarak özel bir görünüm yaratabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunda kullanılan bir diğer aydınlatma da fenerlerdir. Fenerler farklı alanlarda kullanıma uygundur. Masa, zemin veya yol kenarına yerleştireceğiniz fenerlerle huzurlu bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Dilerseniz fenerleri ağaçlara asarak kullanabilirsiniz.

LED aydınlatmalar ise her alana yerleştirilerek kullanılabilir. Merdivenlerden zemine, pencerelerden ağaçlara birçok alanda kullanılan bu aydınlatmalar sade ve şık bir dekorasyon oluşturur.

Spot aydınlatmalar bahçenize doğal bir ışık katarak huzurlu bir atmosfere sahip olmanıza imkan tanır. Modern bahçe dekorasyonu için ise saksı aydınlatmalar tercih edilir. Saksı şeklindeki ışıklar, hava karardığında bahçenizi aydınlatır.

Aydınlatmalar farklı yöntemlerden oluşur. Kontrast, gölgeleme, yukarı doğru ve aşağı doğru aydınlatma yöntemleri arasından bahçenize en uygun olanı kullanabilirsiniz.

3. Çiçeklerle Bahçenizi Renklendirin

Bahçelerin olmazsa olmazı olan çiçekler, doğru bir planlama yapıldığında bahçe dekorasyonunda önemli bir yere sahip olur. Bahçenizin dekorasyon tarzına ve renklerine karar verdikten sonra uygun çiçekleri seçerek düzenli bir şekilde ekebilirsiniz. Etkileyici görünüme sahip bir bahçe için çiçeklerin bakım aşamalarını detaylı olarak öğrenmeniz tavsiye edilir.

4. Bank ve Salıncaklarla Bahçenizde Oturma Alanları Oluşturun

Bahçeler, açık alanlardan oluşan yapıları ve huzurlu atmosferleri ile dinlenme olanağı sunan mekanlardır. Bahçede vakit geçirmek için oturma alanları oluşturulmalıdır. Bahçe dekorasyonuna en uygun oturma alanları bank ve salıncaklar ile yapılabilir.

Bahçenize ahşap banklar yerleştirerek sevdiklerinizle beraber açık havada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ahşap salıncak seçeneği ise konforlu bir dinlenme olanağını tercih edenlerin ilk seçimi olarak öne çıkar. Farklı model ve tasarımlardan oluşan ahşap salıncaklar, bahçe dekorasyonlarına özgün bir dokunuş katar.

Bahçe Dekorasyon Objeleri Nelerdir?

Bahçe dekorasyon objeleri oldukça fazla seçenekten oluşur. Neredeyse her objenin kullanılabildiği bahçe dekorasyonunda en sık kullanılan ürünler arasında fenerler, mumlar, suni çimler, çiçekler, saksılar, çakıl taşları, heykeller ve ahşap parçalar yer alır.

Bahçenin doğal görünümünü koruyarak zevkinizi yansıtabileceğiniz bahçe dekorasyonunda retro bir tarz kullanmak için pastel tonları tercih ederek suni çimler, beyaz renkli çiçekler, telkari sandalyeler ve çakıl taşları kullanabilirsiniz.

Bohem bir tarza sahipseniz canlı renkler ve doğal materyaller ön planda olmalıdır. Renkli çiçekler, fenerler, mumlar, çakıl taşları ve heykellerden oluşan eşsiz bir tasarım yapabilirsiniz.

Modern bahçe dekorasyonu için parlak ahşap parçalar, çakıl taşları ve suni çimler ideal seçimler arasında yer alır. Kontrast renkler ve sade bir tasarım ile modern tarza sahip bir bahçe yaratabilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.