İtalyan Dekoratif Boya Hakkında Merak Edilenler

0 2.040

İtalyan Dekoratif Boya Nedir?

İtalyan dekoratif boya ya da diğer bilinen adıyla İtalyan boya, son yılların en keyifli iç mimari uygulamalarından biri kabul ediliyor. Boyanın çıkış noktası İtalya’nın Venedik şehridir. Boyanın tarihine yolculuk yapmak istenildiğinde rota Roma İmparatorluğu dönemindeki sarayları işaret ediyor. Dönemin saray duvarlarında kullanılan doğal taşı taklit etmek isteyen ustalar, çeşitli çalışma ve denemeler sonucunda İtalyan boyayı keşfetti. Şimdilerde teknolojik gelişmeler ışığında İtalyan boyalar hızlı, özgün ve yüksek kalite formda kolayca hazırlanabiliyor. 

Duvar boyasına yepyeni ve modern bir anlayış getiren İtalyan boya çeşitleri, sıvalı yüzey kaplaması yönteminin daha çağdaş uygulamalarından biridir. Hem iç mekân duvarlarında hem de tavan yüzeyinde kullanılması açısından işlevsel bir kullanıma sahiptir. Özel dokusu, kendine has renk harmonisi ve minimal desenleri ile duvar tasarımı çalışmalarına damga vuruyor. 

Eskiden duvar yüzeyine yapılan mermer, doğal taş ya da benzeri kaplama uygulamalarına alternatif oluşturan İtalyan dekoratif boya, şimdilerde tıpkı bir boya gibi doğrudan yüzeyle buluşarak mermer – taş etkisi yaratıyor, özel efektiyle üç boyutlu görünüm elde edilmesini sağlıyor. Kusursuz bir İtalyan boya işçiliği ile yüzeylerde dekoratif, şık, canlı, göz alıcı sonuçlar alınabiliyor. Ev ve ofis dekorasyonunda duvarlar için yenilikçi çözüm arayanlar İtalyan boyanın modern desenlerini tercih ediyor, etkileyici duvar tasarımlarına kavuşuyor. 

İtalyan Boya Çeşitleri Nelerdir? İtalyan Boya Nasıl Uygulanır? 

İtalyan dekoratif boya çeşitleri renk, desen ve tonlara göre zenginleşiyor. İşin püf noktası doğru boyayı seçmek ve iyi bir usta ile duvara doğru teknik ile uygulama yapmaktır. İtalyan sıvası uygulama yöntemleri tıpkı renkler gibi çeşit sunuyor. Tampon tipi, baskı efekti, desenli rulo, sünger gibi çeşitli boya uygulama teknikleri bulunuyor. 

İtalyan boyanın uygulamasında çelik mala, desen fırçası, sünger mala, plastik mala ve efektif fırça kullanılıyor. Boya temiz duvara doğrudan uygulanıyor. Duvara boya öncesinde herhangi bir şekilde alçı uygulamak gerekmiyor. Direkt duvarla temas eden boya, kullanılan malzeme ve uygulanan teknikle estetik görünüme kavuşuyor.

İtalyan dekoratif boya duvar, tavan gibi alanlarla birlikte ahşap, metal, alçı, beton, taş yüzeylere de uygulanabiliyor. Genellikle iç mekân yüzeyinde tercih edilen boya, dış mekân cephe uygulamalarına da oldukça uygundur. 

İtalyan Boya Özellikleri Nelerdir?

İtalyan dekoratif boya özellikleri boyanın kalitesini gözler önüne seriyor. Kalitesi, estetik dokusu ve özgün görüntüleriyle uzun yıllar tüm mekanlarda dekorasyon tarzına zengin bir hava kazandırıyor. İşte İtalyan boyanın özellikleri;

  • Su bazlıdır. Doğal malzemelerle üretilmiştir.
  • İç ve dış mekân uygulamalarına uygundur.
  • Kendine has dokusu vardır, estetik görünür.
  • İç mekân uygulamalarında alanın ferah ve geniş görünmesini sağlar.
  • Toz tutmaz, kirlenmez. Anti bakteriyel özellik taşır. 
  • Kokusuz formüle sahiptir, rahatsız etmez. 
  • Uygulaması pratiktir, hızlı sonuç alınır. 
  • Mantar – küf – toz – bakteri tutmaz ve oluşmasını önlemeye yardımcı olur. 
  • Klasik boyalara göre daha katmanlı ve zarif görünüm sunar. Özgünlüğüyle cezbeder. 
  • Kişiye, dekorasyona özel efektler yaratılmasına izin verir. 3D görüntü elde edilebilir. 
  • Özel aydınlatmalarla duvar ve tavan tasarımında özgün görünüm sağlar. 
  • Suya dayanıklıdır, istenildiği zaman kolayca silinebilir. 
  • İtalyan boya toksik madde içermediği için sağlıklıdır. Zararlı kimyasal barındırmaz, iç mekâna uçucu zararlı maddeler yaymaz. Nefes alabilen yapıya sahiptir. 

İtalyan Dekoratif Boya Fiyatları Ne Kadar?

İtalyan boya fiyatları markaya, boya türüne, gramaja ve desen/renk seçeneklerine göre farklılık gösteriyor. Her bütçeye uygun İtalyan boya seçeneği sunulduğu için fiyatlar sabit değil değişkendir. Kullanıcılar boyanacak yüzey ölçüsüne uygun İtalyan dekoratif boya tercih etme şansına sahip. Ölçüye göre hareket edildiğinde daha hesaplı bir alışveriş yapılabiliyor. Neredeyse 20 yıllık kullanım ömrüne sahip olan İtalyan boya, fiyat – performans kıyasından başarıyla çıkıyor, beklentileri karşılıyor. 

Kullanım ömür baz alındığında İtalyan dekoratif boya fiyatları ucuz denilebilecek bir seviyede kalıyor. Sadece bir kez kaliteli bir işçilikle uygulayacağınız İtalyan boya sayesinde çok uzun yıllar herhangi bir boya tadilatı, yenilemesi yapmaya gerek duymaz, tasarruflu iç mekanlara kavuşursunuz. Klasik boyaları birkaç senede bir yenilemek gerekiyorken İtalyan boyalar kalitesi ve pratikliğiyle uzun bir ömür vadediyor. Siz de yenilikçi, özgün, estetik ve cazip fiyat İtalyan boyası alışverişi için bizi tercih edebilir, müşteri memnuniyeti kapsamında modern alışveriş deneyiminden yararlanabilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.