‘Street Art’ Konseptli Restoran

0 3.867

Bir çok restoran, yemeklerinden hemen önce iç mekan tasarımlarıyla tanınır. Popüler kültürde şık, farklı tasarımlı mekanlara müşteriler önce meraktan gider. Mekandaki hizmet ve yemek lezzeti de sorunsuzsa, iyi tasarlanmış bir mekanda lezzetli yemeklerin keyfini çıkarırlar.

Restoran, cafe, lounge gibi sektörlerde mekandaki malzeme seçimi, ışık oyunları önemlidir. Bunların yanında düşünülmesi gereken bir diğer konu da işin backstage idir. Müşteri alanının yerleşim planı yapılırken, arka sahnede olan biten operasyon da çok iyi kurgulanmalıdır. Örneğin; çöplerin nereden atılacağı, günlük sebze, içecek gibi girişlerin nereden olacağı, depo alanlarının konumu gibi perdenin arkasındaki her detay çok önemlidir. Eğer iyi kurgulanmış bir mutfak yerleşimi, sirkülasyon alanları hesap edilmezse, kötü operasyonlu bir mekan olur ve içeride istenirse dünyanın en iyi tasarımı yapılmış olsun, müşterileri hızlıca mekandan uzaklaştırır.

Bu bilgilerden sonra, tasarımının enteresan olduğunu düşündüğüm, sokak tarzı ile bir kaç malzeme kombinasyonu oluşturularak yerine göre şıklaştırılan. İç mekanda duvarlarda grafiti çalışmalarının olmasının yanında, kadeh ile içeceğinizi içebildiğiniz hem salaş hemde şık bir mekan olan ”BIBO” restoranı inceleyeceğiz.

BIBO | Hong Kong – French Fine Dining Restaurant

restaurant-bibo-filled-with-street-art-1

Mekan, adını duvarlardaki eşsiz sanat çalışmalarını, grafitileri yapan kişiden almış. Bibo, Hong Kong’ da bulunan Fransız aristokrat yemek düzeninde bir mekan. Yani iç mekan tasarımına aldanıp, içeride hamburgerler biralar salaş yemekler aramayın. Mekan gayet rezervasyon ile çalışan şık bir restoran.

restaurant-bibo-filled-with-street-art-2 restaurant-bibo-filled-with-street-art-3 restaurant-bibo-filled-with-street-art-8

Bohem dokunuşların yanında, iç mekanın sanatçının algılanabilir lüksü yarattığının göstergesi. Şaraplar, Fransız kokteylleri gibi hizmetlerin yer aldığı mekanda, çeşitli sokak sanatçılarının çalışmalarıyla oluşmuş ve bu sayede her köşede ayrı sanatçı köşeleri oluşmuş.

restaurant-bibo-filled-with-street-art-4 restaurant-bibo-filled-with-street-art-5

İç mekanda, zemindeki masif ahşap parke ve döşenme şekli, tavandaki havalandırma borularının bakır rengi oldukça uyumlu. Duvarlardaki çalışmalarla, mekandaki oturma grupları döşemeleri, masa tablaları tezat oluşturuyor ve bu da mekanın özel olmasını sağlamış.

restaurant-bibo-filled-with-street-art-6 restaurant-bibo-filled-with-street-art-7 restaurant-bibo-filled-with-street-art-9 restaurant-bibo-filled-with-street-art-10 restaurant-bibo-filled-with-street-art-11 restaurant-bibo-filled-with-street-art-12 restaurant-bibo-filled-with-street-art-13

Tuvaletlerde ise, küçük ebatlı mavi tonlarındaki seramik kaplama, tavandaki bakır renginde havalandırma borularıyla uyum yakalamış. restaurant-bibo-filled-with-street-art-696x321

İddalı bir restoran olan Bibo’yu çok beğendik. Mekandaki işlevsel yerleşim ile ister bar alanı, ister masa oturma grupları ister loca isterseniz de tekli koltuklarda oturup mekanın tadını çıkarabilirsiniz.

İç mekandaki mimari dokunuşları yorumlamaya devam edeceğimiz, mutlu günlerde görüşmek üzere!

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.