Butik Spor Salonu Tasarımı

0 11.463

Herkese merhabalar,

İstanbul Ataşehir’de bulunan Onur Kamil Tan ve Emre Ozan Acar ortaklığında 2013 senesinde kurulan Zoon Mimarlık tarafından hayata geçirilen proje, Ataşehir Ağaoğlu Myprestige binasında bulunan ”Luvafit- kickboks, functional training ve pilates salonu” açıldı.

Tasarım ve uygulaması Zoon Mimarlık tarafından tamamlanmış olan projede butik bir spor stüdyosu anlayışı ele alınmış. Tasarımlarının çıkış noktası; kickboks ve cross-fit ruhunu yansıtabilecek bir mekan oluşturmak olmuş. Müşterinin talepleri ve mekanda olması gereken işlevler analiz edildikten sonra tasarım aşamasına başlanmış.

Projenin 3d çalışmalarını bizlerle paylaşan Zoon Mimarlık,bilgisayar ortamında tasarlanmış olan bir mekanın, iyi projelendirme, uygun malzeme seçimleri ve yüksek kaliteli işçilik sayesinde; ortaya çıkan uygulamanın, tasarım ile birebir anlamda ne kadar uyuşabileceğini etkileyici bir şekilde göstermiş oldu.

1 2 3 4

Fonksiyonlarına göre mahallere ayrılarak tasarlanan mekanda; kickboks ve fonksiyonel antrenmanların yapılabileceği bir alan, aletli pilates odası, bekleme alanı ve soyunma odası olmak üzere 4 farklı alan oluşturulmuş.

_mg_7406Luva fit ham bayan hem de bay müşterilere hizmet verse de, tasarım tarz olarak daha maskülen ve sert bir çizgide tutulmaya çalışılmış.
_mg_7412 _mg_7417 _mg_7419

 

Mekandaki metal ve brüt beton malzeme seçimlerinden kendisini belli eden çizgi; zeminde kullanılan siyah kauçuk ve bölücü duvar etkisi yaratan tavandan zemine sakan zincirlerle daha güçlü hale getirilmiş.

_mg_7424 _mg_7432 _mg_7433 _mg_7438 _mg_7452 _mg_7458 _mg_7466 _mg_7476 _mg_7482

 

Mekanın giriş holü ve balkon kısmında kullanılan çim kaplama, duvarlardaki metal su borusundan imal edilen bar sistemleri, oluklu galvanizler ve lastikler sayesinde de bu tarz ”sokak stili” havası yakalanmaya çalışılmış.

Yaklaşık 70m2 olan mekanda, spor alanı için kullanılan mahallerde hem mekanı ferahlatmak hem de sporcuların yaptıkları hareketleri her açıdan kontrol edebilmeleri sebebiyle duvarlarda yerden tavana aynalar kullanılmış. Böylelikle salonda, olduğundan çok daha büyük ve aydınlık bir algı da yaratılmış.

Fonksiyonel, cross-fit ve kickboks antrenmanlarının yapılabileceği neredeyse bütün aletlerin bulunup, birbirine engel olmadan konumlanması da mekanın ne kadar iyi çözümlendiğinin başka bir göstergesi olmuş.

_mg_7379 _mg_7390

Luva fit’in aynı bina içerisinde yine Zoon Mimarlık tarafından mimari dokunuşlar yapılan mevcut olan pilates stüdyosu, gerektiğinde bu mekan içerisinde de hizmet almak isteyen bayanlar için buraya da uyarlanmış. Aletli pilates çalışmalarının yapıldığı bu odada, duvarlarda ayna kullanılmış. Luva’nın kurumsal rengi olan mor renk ayna çerçevesinde gizli led aydınlatmalarla oluşturulmuş._mg_7395Zemin döşemesi siyah renkte ahşap parke, duvarlarda boya ve beton kaplama kullanılmış. Metrekare kickboks alanına kıyasla küçük bir alan olmasına rağmen, Zoon Mimarlık bu mekanı da iyi değerlendirip olduğundan daha büyük algılanmasını sağlamış.

Mimarlık ve iç mimarlık hizmeti veren Zoon Mimarlık’ın, loft havadaki butik spor salonu projesini oldukça beğendik. Müşterilerine sunmuş oldukları üç boyutlu görsellerinin, yine kendi yapmış oldukları uygulama sonrası ortaya çıkan iş ile olan uyumu etkileyici.

İncelediğimiz bu mekan, projelerinizin hayata geçirileceği mimarlık ofislerini seçerken, sunum aşamasında görüp onayladığını üç boyutlu görsellerin, iş bitiminde çıkan ürünle örtüşmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatan bir proje olmuş.Mutlu haftalar!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.