Konsolos Istanbul

1 3.100

2015 Nisan ayında ÇapaMarka tarafından açılan Beyoğlu’ nda konumlanan, GeoID ve GeoMIM tarafından tasarlanan ”Konsolos” etkisinden uzun süre çıkılamayacak trend bir mekan. Fransız ve Türk mutfağı karması ile oluşturulmuş menüsü ise, eşsiz şeflerin hazırladığı akşam yemekleri, öğle yemekleri, 5 çayları, hafta sonu geç kahvaltıları ve lounge hizmetleri ile günün her saatine ayak uyduran bir mekan.

Peki bu adından çok konuşturan iç mekan nasıl mı? Hep birlikte göz atalım..

01 02

Mekan, adeta daha ilk karede sizi alıyor ve götürüyor. Genel olarak hakim olan malzeme; ahşap. Duvardaki lambriler, zemindeki balıksırtı marküteri, mermer masa tablaları her şey kendi karanlığında ve çizgisinde.
03

Öyle ki bu ahşabın en ön sıralarda yer aldığı mekanda sizi sıkan bir detay göze çarpmıyor. Kat yüksekliği boyunca inen kadife perde seçimi, bir enstalasyon çalışması efektindeki sarkıt aydınlatmaları, mekanda sizi başka bir döneme adeta sürüklüyor.

Duvardaki lambrilerin içerisinde düşünülen hayvan figürleri, cam kapak yüzeyli kitaplık gibi tüm detaylar kendi dilini konuşuyor.06 07 08 09 010 011

Bir avcının salonuna konuk olmuşcasına etkileyici bu mekanda, malzeme seçimleri ve atmosfer oldukça sıradışı. Belkide girdiğimiz her mekanda aynı tarzları görmekten sıkılan bizlere güzel bir ilham kaynağı olabilir. Haftanın ortası,cumaya 2 kaldı. Mutlu günler! 🙂

1 Yorum
  1. Erol Sezer diyor

    Beyoğlu’na yolu düşenler denemeli

    Ecemin de dekorasyon konusundaki Yorumları ise mekanın çekiciliğini arttırmış
    ES

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.