Gezen Mimar | Harrods Cafe

0 3.077

Proje, DRS adındaki firma tarafından, Londra’da tasarlanan bir sandwich dükkanı. 2014 yılında hizmete açılan projenin aydınlatmaları Tom Dixon Studio’ ya ait. Klasik Londra iç mekanlarından ilham alınan cafe’ de Tom Dixon mobilyaları ile iş birliği oluşturulmuş.

harrods-amplience-03

Mekanda, oturum alanı oldukça fazla. Mekandaki sıkıcılığı önlemek için farklı malzemelerden seçilen mobilyalar ve bitiş malzemeleri, Dixon aydınlatmalarıyla canlandırılmış durumda.
harrods-amplience-02
160 m2’lik sandwich cafe’de kullanılan koyu yeşil ve canlı mor renkleri klasik Dixon aydınlatmalarıyla bir uyum yakalayarak, zengin havayı oluşturmuş.

harrods-amplience-01

Dixon mobilyaları, son yeniliklerle ilerleyen, pirinç aydılatmalar ve pirinç bar tabureleriyle çeşitlendirilmiş. Masa tablalarında seçilen mermer, köşe bitişlerde, süpürgeliklerde ve genel anlamda mekanda kullanılan pirinç ile daha önce hiç bir projede kullanılmamış Dixon mobilyaları iç mekanda tercih sebebi olmuş.

harrods-amplience-04

Duvar, zemin malzemelerinde birbiriyle tezatlık oluşturacak ton ve dokular seçilmiş. Bu sebeple de bu parıldayan mekan ortaya çıkmış.

Londra’ ya gidince bir sandwich yemeğe, bu aydınlık mekanı görmeye ne dersiniz? Mutlu Haftasonları!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.