Çocuklar İçin Eğitici Dolap Tasarımı

0 1.484

Tasarımcı Peter Bristol tarafından hayata geçirilen ”training dresser” eğitici dolap, çocukları eğlendirirken öğretici olmayı hedeflemiş. Peter Bristol, geçmişte de sanat direktörlüğü yapmış. endüstri ürünleri tasarımcısı. Mobilya, aydınlatma ve farklı ürün alanlarında tasarımlar hayata geçiriyor. Gelin çocuklar için tasarladığı eğitici dolaba göz atalım.

training-dresser-main-female-1-600x398

Tasarım, Pixar ‘ın çizgi film kahramanı Dr.Seuss ‘dan ilham alınarak oluşturulmuş. Tıpkı onun gibi birden çok seyirciye hitap ettiği ifade ediliyor. Aileler için ikonik bir kullanımı olabileceği gibi esasında çocuklara hitap etmesi düşünülmüş.

training-dresser-peek-600x280

Anne babalarının ”odanı topla” sözünden sıkılan miniklerimiz için tasarım, son derece eğlenceli. Küçük yaşta bir çocuğun el becerisi, hafıza tekniği, düzenleme alışkanlığı gibi alışkanlıklarına parmak basıyor, üründe görsel olarak ifade edilen kıyafetlerin her biri kendi içinde bir çekmece modülü oluşturarak keyifli tasarımı ortaya çıkarmış.

training-dresser-reach-peter-bristol-600x377

Basitçe ifade edilmek istenmesinden kaynaklı, çekmece boşluklarında bir etek görseli olmaması tasarımın unisex olması hedeflenerek oluşturulmuş gibi. Yinede kız çocukları için de alternatifli bir çalışma olması fena olmazmış 🙂

a-training-dresser-nap-600x294

a-training-dresser-holding-shorts-2-600x330

El yapımı olan ve en iyi paketleme koşullarında müşteriye ulaştırılan ürünün fiyatı 2000$. Malzemesi ise, dönüştürülmüş vernik ile cilalanmış akçaağaç kontraplağı. Son katmanında ise parlak lake boyası kullanılmış. Tüm parçalar cnc makinesi ile kesilerek hazırlanmış. Bağlantı elemanları ise vidalar, raptiyeler, zımbalar yapıştırıcı ve pasifik kuzeybatının temiz havası.

dimensions

Tüm parçalar özenle bir araya getirilip çocukların ve özellikle ailelerinin beğenisine sunulmuş. Peki siz el becerisi yetkinliğini ve sorumluluğunu arttırmak istediğiniz çocuğunuza bu tasarımı satın alır mıydınız? Keyifli günler dilerim.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.