İlham Kaynağı Projeler | Kelly Hoppen

0 2.856

Kelly Hoppen; 1959 doğumlu güney Afrikalı iç mimar. Mesleğe 16 yaşında aile dostlarının mutfaklarını tasarlayarak başlıyor ve günümüze kadar başarılı bir yol izliyor. Bir çok ünlünün evlerini, sosyetenin yatlarını, konutlarını, otellerini tasarlayarak adını duyuruyor. Hoppen’ın imzası renkler; nötr pastel tonlarını projelerine aktarırken özellikle bej ve kahverengi renklerine sıklıkla yer veriyor. Bu sebeple de ”bej renginin kraliçesi” olarak anılıyor. Mekandaki önemli kurgulardan birinin de müşterilerinin mekanı hissetmesi olduğunu söylüyor. Kendi stilini ifade ederken net, düz çizgiler, nötr tonlar olarak tanımlıyor. Simetri Hoppen’ın en çok dikkat ettiği unsur. Günümüze kadar sekiz adet basılı yayınının yanında kendi sitesini 2014 yılında açıyor ve siteden mobilya-aksesuar satışlarını başlatarak e-ticarete başlıyor.

Kelly Hoppen | İç Mimar
Kelly Hoppen-İç Mimar

Hoppen projelerindeki aşamaları, kendi sistemini anlatan detaylara internet sitesinde yer veriyor. Zevki tartışılır fakat başarısı gözle görülen iç mimar Kelly Hoppen, nasıl bir proje çıkacağının ön gösterimini yapıyor. Düzen ve disiplin onun işi. İnternet sitesinde proje oluşumu aşamasındaki yardımcı başlıkları sizlere sunuyor ve çalışma prensibini görmenizi sağlıyor. Aksesuarlar, mimari, sanat araştırmaları, 3 boyut çalışmaları, malzeme alternatifleri, şömine tasarımları, mobilyalar, aydınlatma, proje sunumu ve eskizler. Bu başlıklar altında çalışmalarını derleyip müşteri sunumuna çıkıyor.

Şimdi dilerseniz Hoppen’dan bir proje incelemesi yapalım ve tasarım algısını yakından inceleyelim.

Stunning Home | London

plan

londonhome1

Mekandaki aydınlık etki malzeme seçimiyle doğru orantılı, doğal ışığa olduğu kadar yapay ışığa da önem verdiği gözler önünde. Hoppen aksesuarlarla mekanları şekillendirmeyi oldukça seviyor. Net çizgilerle yaptığı işin kalitesini müşterisinin zevkine sunuyor.londonhome2Yüksek tavanlı bu projede adeta üzerinde hassas olduğu renk kullanımını başarılı bulduğum bir gerçek. Ferah, asla göz yormayan uyumun baş rolde olduğu bir mekan oluşturmuş. Zemin kaplamasında herringbone ( balıksırtı) tarzında uyguladığı parke günümüzde popüler olmasının yanı sıra şıklık göstergesi. Toprak tonlarının oldukça hakim olduğu mekanda gariptir ki bu benzerliklerin içinde sıkılmak pek de mümkün değil. Hoppen aydınlatma konusunda gizli küçük oyunlar oynayarak mekanı haraketlendirmede başarılı.

londonhome3 londonhome4

londonhome5 Islak hacimde de aynı malzemenin tekrarı yoruyor gibi gözükse de zeminden yükselterek koparttığı küvet altı döşemeyi gizli led ile aydınlatarak mekanın odak noktası haline getirmiş.Banyo-lavabo gibi mekanlar ülkemizde uzunca saatler geçirebileceğimiz mekanlar olarak tasarlanmasa da siz kendi projelerinize tıpkı bu örnekteki gibi geniş ıslak hacim metrekareleri ayırıp tasarlayabilirsiniz. Aydınlatma seçiminde de süregelen algıyı kırar nitelikte bir seçim yaptığı için mekanı işlevsellikle birlikte keyif alınabilecek bir ortama dönüştürmüş.londonhome6

Genç ve çocuk odalarında da eğlenceli tarafını elden bırakmamış olması da ayrıca hoş. Toprak tonlarından ilerleyip geleneksel motifli bir halı, canlı ama yine toprak alt tonlu bir konsol ve devasa Mickey mouse heykeliyle renk kattığı bu oda, genel mahalden biraz uzaklaşsa da ev sahiplerinin isteklerine cevap vermiş gibi gözüküyor.

Kelly Hoppen’ın mekanlara dokunuşu, malzeme kullanımı bu şekildeydi. Umarım sizler için de bu ferah proje ilham kaynağı olmuştur. Sevgiyle kalın.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.