Tasarım Köyü İzmir 2016 Yürütücü Başvuruları Başladı!

0 869
27 Ağustos – 5 Eylül 2016 tarihleri arasında Seferihisar’ın Turgut Köyü’nde gerçekleşecek olan Tasarım Köyü organizasyonuna yürütücü başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 8 temmuz.
icm1Geçtiğimiz yıl Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nın 32.’si Seferihisar’da Tasarım Köyü teması ile düzenlenmişti. Farklı birçok disiplinlerden atölyelerin yer aldığı etkinliğe, çeşitli alanlardan konuşmacılar ve katılımcılar konuk edilmişti. Bu yıl ise ikincisi düzenlenen Tasarım Köyü organizasyonu,  “X, V, T – her yerde ve hiçbir yerde” teması ile gerçekleşecek.

Tasarım öğrencilerinin buluşmasını sağlayan Tasarım Köyü organizasyonunun amacı temel olarak: Günümüzde büyükşehir yasası ile sayıları ve nüfusu giderek azalan köylerdeki yerel bilginin ve tasarım öğrencilerinin okulda öğrendikleri bilgiler ışığında düşünürken, konuşurken ve üretirken, kentin olanaklarını ve teknolojilerini bir kenara koyup zamanın daha döngüsel aktığı bir bağlamda, köydeki üretim ilişkilerini, sosyal ilişkileri atölyelerde ve köyde kaldıkları süre içerisinde kendi yaşantılarında deneyimledikleri informal bir öğrenme ve paylaşım alanı oluşturmak.

Tasarım Köyü’nde atölye yapmak için:

İsminiz, okulunuz, bölümünüz, çalışma alanınız ve iletişim bilgileriniz ile, Yapmak istediğiniz atölyenizin ismi, ihtiyaç listesi, optimum katılımcı sayısı ve atölyenin kurgusunu açıklayacağınız kısa bir metni 8 Temmuz Cuma günü saat 23.59‘a kadar tasarimkoyuizmir@gmail.com adresine iletmeniz gerekli.

Program net olmamakla birlikte 27 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında 10 gün sürecek olan etkinliğin 6 günü atölye çalışmalarına ayrılmıştır. Atölye katılımcıları bu sürede atölye kurgularına göre değişiklik yapabilirler.

Geçmiş yıla ait bilgiler, bu yılın teması ve Turgut Köyü ile ilgili bilgileri bulabileceğiniz Yürütücü Bilgilendirme Kitapçığı’na linkten ulaşabilirsiniz.

Tasarım Köyü İzmir’i takip edebileceğiniz hesaplar:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.