Mobilyada Overdose Olur mu? Evet Olur!

0 1.232

Bugün masa ve sandalyede overdose olacaksınız! Dolap da var tabii… Ama önce sizi Overdose hale getirecek olan tasarımcıdan bahsedelim biraz…

indir (2)

Göreceğiniz üç donatının tasarımcısı Bram Boo. 1971 Brüksel doğumlu bir tasarımcı. Bram Boo; oldukça özgür ve Türk tabiriyle ifade edecek olursak alaylı bir meslektaş bizler için. Tasarımın anlamındaki yaklaşımını; ”fonksiyon, teknik, kültür, duygu ve kişisel bilgi arasındaki doğru dengeyi bulmak” olarak tarifliyor. Bram Boo;tasarım dünyasında fonksiyon ve estetik değerlere dayalı yeni fikir ve duygular yaratmaya talip oluyor.

Tasarımcı arzuladığı ”sürpriz” tasarımı hayata geçirebilmek için farklı yöntemler kullanıyor. Ama başlangıç noktası genellikle kişiliğine de atıfta bulunan yorumlanmış bir fonksiyonellik oluyor. Bu fonksiyonellikle şekillenen görünüm adeta yaşıyor. Bu mantık dolu aşamalar Boo’nun tasarımlarına bir imza, farklılık ve samimiyet katıyor.

Tasarımcının mobilyaları otonom objeler gibi. Sadece şaşırtıcı değiller,aynı zamanda şiirsel ve eşsizler de. Görenleri gün be gün deneyimleri üzerine düşünmeye zorluyor. Boo’nun markası ”fonksiyon birleşimi”! Tasarımcıya göre; oturma,depolama,çalışma, ve rahatlama gibi fonksiyonların sağlanması pahalılıkla doğru orantılı olmak zorunda değil.

Şimdi sizleri bu ilginç tasarımcının Overdose Char’ı,Overdose Table’ı ve dolabıyla ile başbaşa bırakalım…

bram_boo_overdose_desk_for_bulo

indir

indir (1)

Bram-Boo-Furniture

original-overdose_prot_14 original-overdose_prot_22

large_overdose_cabinet_large

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.