‘2. Yeşil Binalar ve Ötesi’ Konferansı

0 970

duyuru_2016-06-08

Ekoyapı Dergisi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2013 yılının Eylül ayında başlatığı ‘Yeşil Rapido Sponsorlu LEED Eğitimleri Organizasyonu’ her sene ‘Dünya Çevre Haftası’na özel bir organizasyonla hayata geçiriliyor. 2015 Yılında Studio Libeskind Başkanı Mimar Yama Karim, Behnisch Architekten kurucusu Stefan Behnisch, Ekolojist Gary Grant’ın konuk konuşmacı olarak katıldıkları ‘Yeşil Binalar ve Ötesi’ konferansı bu yıl 8 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. Bu yılki konferansın konuk mimarı ise; dünyaca ünlü İtalyan mimar Stefano Boeri… Konferansta,sürdürülebilir mimari, kentsel tasarım ve kentsel dönüşümün tüm yönleriyle masaya yatırılacak.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda ikinci kez bir araya gelecek. Ekoyapı Dergisi tarafından 2’incisi düzenlenecek olan ve ‘yeşil binalar konusunda farkındalığı artırmak’ hedefiyle yola çıkan etkinlik, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünyadaki en önemli örneklerine imza atan mimar ve planlamacıları ağırlayacak. Bu yıl “YEŞİL YAPILAŞMADA KENTSEL DÖNÜŞÜM FIRSATI” başlığı altında gerçekleşecek olan YEŞİL RAPİDO Dünya Çevre Günü özel konferansında; Gayrimenkul ve İnşaat sektörünün yatırımcıları, mimarlar, kamu ve Türkiye inşaat malzemesi sanayicileri derneği başkanı bir araya gelecek.

Bu yıl 8 Haziran 2016 Çarşamba günü, Dünyaca ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri katılımıyla Dünya Çevre Haftasına özel gerçekleşecek ve “YEŞİL YAPILAŞMADA KENTSEL DÖNÜŞÜM FIRSATI”nı konu alacak olan konferansımız tüm gün sürecek olup ülkemizin değerli isimlerini biraraya getirecek. Konferans kapsamında konuk mimar Stefano Boeri’nin Aralık 2015’te yayınlanan son kitabı THE VERTICAL FOREST’ın Türkçe/İngilizce versiyonu ücretsiz dağıtılacak. Günün belirlenen saatinde de Mr.Boeri kitabını imzalayacak.

.

Etkinliğin Konuk Mimari;
STEFANO BOERİ / Sürdürülebilir Mimari & Kentsel Dönüşüm Yaklaşımı

Konferans konuşmacıları;
STEFANO BOERI, MEHPARE EVRENOL, MURAT KADER, SALİH ÇIKMAN, SERTER KARATABAN, NKY Mimarlık BİRHAN EMRE YAZICI, Prof. Dr. M. RİFAT SAĞLAM, ERDEN TİMUR, HASAN RAHVALI, F. FETHİ HİNGİNAR, CEMİL YAMAN, ZÜMRÜT ÇAĞLAYAN ARSLAN, İPKB Direktörü KAZIM GÖKHAN ELGİN, FİKİRTEPE GÖNÜLLÜLERİ DAYANIŞMASI TEMSİLCİSİ

Organizasyon bireysel sunumlar ve iki farklı oturum şeklinde gerçekleşecek.

PEKİ KİMDİR BU STEFANO BOERİ?

Dünyaca ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri (1956), Milano doğumlu bir mimar. Stefano Boeri Architetti’nin ise kurucu ortağı. Şu anda ağırlıklı olarak sosyal ve sürdürülebilir konut projeleri için yeni prototip tasarım projeleri yürütüyor. Uluslararası Milano Futbol Kulübü ve San Siro Stadyumu projeleri gibi büyük çaplı kentsel dönüşüm projelerini de yürütücülüğünü yapan Boeri Architetti pek çok uluslararası ödüle sahip olduğu gibi uluslararası bir üne de sahip.

KAYNAK:http://www.yesilrapido.com/yesil-binalar-ve-otesi.php

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.