Sıradışı Bir Tasarımcıdan Sıradışı Aydınlatmalar

0 1.742

àâÞÔ ÔÕäÞß ÞâæÑê ÒÕäÙ êÐÕèÔ ÙÕÝ ×ÞÙéÙ ÑÕçè êÜ ÐÑÙÑ 17/01/13 êæÜÕÝ ÓÕÓÕ ÑÛè

Naama Hofman… Tel Aviv; İsrail kökenli bir endüstri tasarımcısı. Aydınlatmalar, ya da bir başka deyişle ışık içeren objeler tasarlıyor. Tasarımcı Naama Hofman, ışıkla algılanabilen bir yoldan ilham alarak tasarlanmış dayanıklı objelerle kendimizi sarmaladığımıza, kuşattığımıza inanıyor. Bu da görülebilen ve farklı bir anlam içerebilen birşey olmalı… Bu sanatçı için tek bir kelimeye karşılık geliyor; o da lamba!

Sanatçının stüdyosunda sanat ve tasarım birbirini tamamlayan alanlar olmasına karşın bir zıtlık içerisinde yürüyor. Seri üretim için yapılan fabrikasyon tasarımları bir kenara bırakırsak,sanatçının stüdyosu sınırlı sayıda üretim ve sanat enstalasyonları da yapıyor. Koleksiyonlar ise Tel Aviv ‘deki yetenekli zanaatkarlar tarafından benzersiz şekilde üretiliyor. Naama Hofman’ın bütün tasarımları Led  ile oluşturulurken,minimalist yapılarıyla soft ve eşit bir ışık yayıyor.

Naama Hofman’ın bir başka özelliği ise , her bir yeni tasarımına onları sayılandırırak isim vermesi. 005 Collection adlı koleksiyonu dört farklı aydınlatma elemanı içeriyor. Her bir aydınlatma, bir cam ve enerji tasarruflu 180 adet LED ile donatılmış akrilik bir tüpten meydana geliyor. Naama’nın bu serisinde, akrilik tüp her bir  camı ortasından farklı bir şekilde kesiyor. Bu şekilde aynı malzemeleri kullanarak farklı karakterde aydınlatmalar oluşturulmuş oluyor. Bu aydınlatmalar fonksiyonun ötesinde dekoratif bir obje olarak kullanılabilmesiyle öne çıkıyor.İşte 005 Collection;

005-41

005-1b

005-1 005-3 005-3b 005-21 005-2b

Sanatçının bir diğer serisi,”004 LED Sarkıt”, ise, 120 LED’in akrilik bir tübe yerleştirilmesinden elde edilmiş. Bu akrilik tüpler bükülmüş metal bir boru ile birbirine bağlantılı. Geometrik bir forma sahip bu lambayı; başkalarıyla birleştirirseniz duvarda farklı formlar yaratabiliyorsunuz. Bu  aydınlatma objelerini birleştirerek sonsuz sayıda kombinasyonlar elde edilebiliyor.

004-3

004-1 004-4 004n2 004nn2 004nn11

004-2

Son olarak;sanatçı hakkındaki diğer bilgilere http://naamahofman.com/ web sayfasından ulaşabilir diğer tasarımlarını inceleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.