Şantiyelerden İlham Alan Mobilyalar

0 1.188

studio-sebastien-leon-designboom-001-1100x641

Bahsedeceğimiz mobilya serisinin ismi; Laisse Béton… Atelier D’amis için tasarlanan mobilya serisi; New York sokaklarında sürekli devam eden inşaat faaliyetlerinden esinlenilerek tasarlanmış. Serinin tasarımcılarından biri olan Sebastien Leon, şantiyelerin özgün bir güzelliği olduğunu düşünüyor… Ona göre şantiyeler; mimari iskeletin bir röntgenini çıkarıyor sanki. Sebastien Leon, iç mimar Valerie Pasquiou ile birlikte kentte gözlemlediği imajları yorumlamış; ve bunun sonucunda şantiyelerde olduğu gibi yalın ve katmanların okunduğu çizgilere sahip mobilyalar yaratmış.Bu mobilyaların en önemli özelliği ise strüktürel formun gözlenebilir oluşu…

Mobilyalarda malzeme olarak çok ince ve yüksek dayanımlı beton ve Fin seramiği kullanılmış. Mobilyalar katmanlarla oluşturulmuş ve çelik ayaklarla desteklenerek;endüstriyel ve çağdaş bir tasarım elde edilmiş. Laisse Béton isimli mobilya koleksiyonunda, kitaplık, tabure, masa, vestiyer gibi elemanların yanı sıra depolama birimi de bulunuyor.

Bu arada serinin tasarımcısı bize oldukça tanıdık… Sebastien Leon Agneessens, Nef için, sesle mimariyi birleştirerek Foldhome ünitelerinden karaoke, parti ve müzik odalarını; ve Nef Flats Levent 163 için İstanbul ve Haliç’ten esinlenerek binanın üzerinde yer alan ses heykelini tasarlayan isim aynı zamanda. “The Golden Horn” adındaki bu heykelin küçük bir enstalasyonu da dünyanın en prestijli tasarım fuarlarından biri olan 100% Design London Fuarı’nda  21-25 Eylül 2011’de sergilenmişti.Bu ek bilgiyi de vermiş olalım.

Aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz seride, yaşadığımız şu günlerde adeta bütün sokakları birer şantiyeye dönen İstanbul’dan dolayı eminim siz de tanıdık birşeyler bulacaksınız.

studio-sebastien-leon-designboom-003

Serinin ”Cortland”isimli kitaplığı

studio-sebastien-leon-designboom-002

studio-sebastien-leon-designboom-027

studio-sebastien-leon-designboom-028

”Leonard” masa

studio-sebastien-leon-designboom-004

”Washington” depolama ünitesi

studio-sebastien-leon-designboom-013

Serinin vestiyeri

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.