Amanenomori Anaokulu Tasarımı / Aisaka Architects

0 3.305

Amanenomori_17

Proje Künyesi

 

Mimari Ofis: Aisaka Architects

Proje Yeri: Funabashi, Chiba Prefecture, Japan

Proje Tarihi: 2015

Fotoğraflar: Shigeo Ogawa

Toprak, su ve yeşil ile çevrelenen halka şeklindeki iki katlı yapı Funabashi şehrinde bir anaokulu olarak tasarlanmıştır. Binada toplam 160 çocuk eğitim görmektedir. Bina tasarımı yapılırken; ebeveynlerin ve anaokulu personelinin, çocuklarla iletişim halinde olacağı, doğayla iç içe bir mekan kurgulanmıştır.

Amanenomori_47

Yapının güney cephesi, giriş ve diğer alanlara geçit olarak kurgulanırken geri kalan cepheler anaokulu için oyun alanları olarak tasarlanmıştır. Peysaj tasarımda yapılan fidanlık, çocukların birlikte bitki yetiştirmesi ve paylaşmayı öğrenmesi gibi sebeplerle kurgulanmış; bunlara ek olarak anaokulunda hazırlanan yemeklerde de bu bitkiler kullanılmaktadır.

Amanenomori_79

Yapıda kullanılan katlar arasında iletişim rampalarla sağlanmış ve bu rampalar yumuşak hatlar ile kurgulanılarak eğlenceli kılınmıştır.

Amanenomori_01

Yapıda her katta bir açık mekan kurgulanmış bu şekilde çocukların yeşil ile olan ilişkilerinin hiç kesilmemesi sağlanmıştır. Ayrıca iç mekanlardan dış mekana taşan saçaklar, gölgelik olarak tasarlanmış böylece yapının her noktasına anlam verilmiştir. Dış cephede fazla sayıda ve ebatta boşluklar açılmış bu sayede doğal ışık yapıya maksimum oranda dahil edilmiştir.

Amanenomori_50

Amanenomori_60

 

Teknik Çizimler

1

2

3

4

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.