Vodafone Red Academy

2 2.249

Floor-1A.jpg

Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Ofisi: mimaristudio
Proje Tipi: Diğer Eğitim Yapıları
Proje Tipi Grubu: Ticari
Tasarım Ekibi: Ayça Akkaya Kul, Önder Kul
İşveren: Vodafone Türkiye
Yardımcı: Leyla Arslan
Müteahhit: Fabrika Mimarlık
İç Mekan Projesi: mimaristudio
Konsept Tasarımı: mimaristudio
Uygulama Projesi: mimaristudio
Aydınlatma Projesi: mimaristudio
Grafik Tasarım: mimaristudio, Future-ist
Mekanik Projesi: MCA Mühendislik
Elektrik Projesi: Frekans Elektrik
Tesisat Projesi: MCA Mühendislik
Fotoğraf: Gürkan Akay
3 Boyutlu Görselleştirme: Ali Engin ENGİN
Mimari Mesleki Kontrollük: mimaristudio
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2015
İnşaat Başlangıç Yılı: 2015
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
Toplam İnşaat Alanı: 650 m²

Ofis projeyi anlatıyor:

Öncesinde bir giyim perakende zinciri olarak kullanılan binanın kompakt yapıdaki her katı akademi programı dahilinde içinde farklı işlevleri barındıracak biçimde planlanmıştır. Özellikle hedef genç kullanıcı profili çıkış noktası ile katlarda dinamik ancak kurumsal bir tasarım yaklaşımı benimsenmiştir. Bu çerçevede gerek malzeme seçimleri, gerekse renk tercihleri konsepti şekillendirmiştir.

Floor-7A.jpg

Binanın kullanım programına göre katlarda karşılama, kütüphane, seminer, bilgisayarlı eğitim, toplantı, eğitim, çalışma ve ağırlama fonksiyonları kurgulanmıştır. Oluşan bu kurgu ile Mimaristudio her katın kullanım amacına göre planlamasını, malzeme seçimlerini, renk ve doku tercihlerini oluşturmuştur. Örneğin, kütüphane katında davetkar bir karşılama alanı düşünülürken, ağırlama katında ise kurumsal bir çizgi öngörülmüştür. Eğitim, seminer, toplantı ve çalışma alanlarında ise katların kullanım amacı, kullanıcı profili ve kullanıcı sayısı ile doğru orantılı olarak renkli ve hareketli bir tasarım yaklaşımı benimsenmiştir. Bu yaklaşım, katların kompakt yapısını daha eğlenceli ve içinde uzun zaman geçirilebilir bir forma dönüştürmüştür.

Floor-1B.jpg

Kat planlarındaki düzensiz yapı, planlama aşamasında simetri kaygısı ile yeniden düzenlenmiştir. Her kat planı birbiri ile aynı kurgu temelinde ele alınmıştır. Bu çıkış noktası ile, fonksiyonları ne olursa olsun katlara aynı noktadan, mekanın merkezine açılacak şekilde girişler sağlanmış, lakin kullanım amacına göre iç mekan planlaması ve tasarımları farklı yorumlanmıştır. Kat hollerinde de benzer prensipten hareketle, mutfak, vestiyer, WC, teknik hacimler gibi servis alanları aynı düşey aks üzerinde planlanmıştır.

Floor-2B.jpgFloor-2A.jpgBinaya gelen kullanıcılar, mekanlardaki döşeme kaplama tercihlerinden, duvar ve tavanlarda yapılan farklı uygulamalara, mobilya tasarım ve seçimlerinden, katların aydınlatma konseptine kadar katların birbirinden bağımsız yapısını rahatlıkla algılamaktadır. Ortak kullanım alanı zeminlerinde porselen seramik kullanılırken, ağırlama katında lamine parkenin sıcaklığı tercih edilmiştir. Diğer tüm katlarda ise gerek akustik, gerekse katların kullanım çeşitliliği ile uyumu açısından farklı renk ve modelde karo halı seçilmiştir. Duvar ve tavanların boya renklerinde yapılan farklılıklar, çeşitli renkte tasarlanmış aluminyum profiller ve görsel giydirmeler mekan iç kabuğuna hareketlilik kazandırmıştır.

Binanın aydınlatma tasarımı da genel mekan tasarımları ile birlikte, konseptin bir devamı olarak Mimaristudio ekibi tarafından şekillendirilmiştir. Katların farklı tasarımları ve kullanım amaçlarına uygun, mekana özel planlama ve seçimler yapılmıştır. Binanın tamamında LED teknolojisi tercih edilmiştir. Tüm alanların bağımsız aydınlık seviyeleri hesaplanmış, aydınlatma kurgusunu oluşturan ve genel aydınlatmayı sağlayan armatürlerin yanında, belirli alanlar dekoratif ürünlerle desteklenmiştir.

Floor-3A.jpgFloor-3B.jpg

Mekanların iç mimari tasarımlarında Mimaristudio diğer projelerinde olduğu gibi grafik ve görsel çalışmalara da yer vermiştir. Katların kimliklerini güçlendiren bu çalışmalarda Mimaristudio ekibinin fikirleri Future-ist firmasının yaratıcı çalışmaları ile vücut bulmuştur. Bu işbirliği ile firmanın kurumsal kimliği ve binanın kullanım hedefi ile uyumlu, hareketli, dinamik ve eğlenceli çeşitli görsel çalışmalar ortaya konulmuştur. Gerek sloganlar, gerekse grafik ve görsel çalışmalarla katların genç profili öne çıkartılmıştır.

Proje, tasarım yaklaşımı ile yarattığı farklı alternatifli kullanım olanakları ile hedefine uygun ve işverenin uluslararası kimliği ile uyumlu bir çalışma olarak tamamlanmıştır.

 

Floor-7C.jpg Floor-6A.jpg Floor-4B.jpg Floor-4A.jpg 7.jpg 5.jpg 3.jpg 4.jpg 2.jpg 1.jpg 6.jpg

2 Yorumlar
  1. İç Mimar Yakup diyor

    Yahu ne yalan söyleyeyim olmamış.

  2. boyaci yakup diyor

    Neresi olmamış yakup bey

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.