Farklı Tasarımlardan İlham Almanın 5 Yolu

0 982

Günümüzde her şey birbiri ile etkileşim halinde. Bu etkileşim günden güne artıyor. Böylece herkes istediği konuda istediği kadar geniş bir bilgi toplayabiliyor.

Biz tasarımcılar için ise bu büyük bir avantaja çevrilebilir. Zira tasarım ufkumuzu geliştirecek birçok kaynağa farklı yollarla ulaşmamız mümkün. Burada tasarımcının unutulmaması gereken farkı ise; bakan ile gör gören göz arasındaki farktır.

 1  – Her tasarımı dikkatlice incelemek

dsnt

Bir tasarımın sadece güzelliğine bakmak bir tasarımcı için hiçbir zaman yeterli değildir. Tasarımcı, güzelliklerin ayrıntıda gizli olduğunu bilir ve bu bilinçle ayrıntıları inceler. Her tasarımın kendine has farklılıklarını inceleyerek kendinize ders çıkartabilir, bu farklılıkları zihin arşivinizde depolayabilirsiniz.

 2  – Bir tasarımı neden beğendiğinizi keşfedin ve farklılıkları not edin

giphy

Yeni bir tasarım gördünüz; bir şeyler dikkatinizi çekti ve bu tasarımı beğendiniz. Neyi beğendiğinizi, neden beğendiğinizi ve tasarımda sizi neyin çektiğini idrak edip not alın. Gün gelip yeni bir tasarım ile uğraşmaya başladığınızda zihninizde şimşekler çakacaktır.

 3  – İncelediğiniz tasarımlara ne gibi yenilik getirebileceğinizi düşünün

giphy (3)

Biz tasarımcılar biliriz ki mükemmelliyetin sonu yoktur. Her zaman daha iyisi mümkün ve olasıdır. İncelediğiniz tasarımlarda farklılık oluşturmaya çalışın. Yapıcı eleştirilerinizle farka fark katın… Unutmayın ki tasarımda inovasyonun özü budur.

 4  – Başarılı bulduğunuz projeleri arşivleyin

giphy (4)

‘İŞTE BU’ dediğiniz tasarımları muhakkak arşivleyin. Bilinli çok başarılı bulduğunuz projeler size tasarımlarınızda yön gösterecektir. Çünkü neyi beğendiğinizi ve yeni neler keşfettiğinizi artık biliyor ve görüyorsunuz. Beğendiğiniz projelerdeki ayrıntılardan yola çıkarak aynı çizgiye sahip bambaşka tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz.

 5  – Zihninizi arındırarak edindiğiniz tüm izlenimleri yeniliklerle buluşturun

giphy (5)

Biz tasarımcılar için en mühim şey; bir kalem ve bir kağıt… Başarıyı getiren iki elzem malzeme… Edindiğiniz izlenimler doğrultusunda kendi keşfinizin mucidi olun. Ama lütfen incelemiş olduğunuz tasarımlarda saplanıp kalmayın. Ortaya yeni ve herkesin beğenisine sunabileceğiniz farklı bir tasarım hazırlayın.

Sonra mı? Başarı sizinledir. 

Aradığınız bu projelerden instagram hesabımızda fazlasıyla mevcut. 🙂

giphy (2)

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.