Okmeydanı Hastanesi’nde sismik izolatör montajına başlandı

0 1.597

Okmeydani_izalator_montaji3

Depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilmeye başlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek.

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İstanbul sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi (İSMEP) kapsamında, depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilmeye başlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sismik izolatörin montajına başlandı. Sismik izolasyon yöntemiyle yapıya gelen olası deprem etkilerinin azaltılması amaçlanıyor.

Sismik izolasyon teknolojisi, binaya gelen depremin yıkıcı tesirlerinin azaltılmasına yönelik kullanılan en önemli araçlardan biridir. Kullanılan sismik izolatörlerin özellikleri sayesinde deprem enerjisi azaltılarak, yapısal ve yapısal olmayan üst yapı elemanlarının daha az etkilenmesi sağlanıyor. Böylece binanın deprem karşısındaki performansı artırılarak yapının depremden hemen sonra hizmet vermesi hedefleniyor.

Yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gelecekte her türlü değişim ve dönüşüme uygun olarak tasarlandı. Avrupa’da bile örnekleri az bulunan ultra modern bir hastane olarak inşa ediliyor. Yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek yeni hastane, Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olacak.

Okmeydani_izalator_montaji7

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.