Karim Rashid’in tasarladığı Switch Restaurant

0 4.679

002

 

Tasarımcı Karim Rashid, Dubai’deki bir restoranın iç mekan tasarımını tamamladı. “Switch” adı verilen restoranın en önemli öğesi, sürekli olarak renk değiştiren dalgalı duvarları.

Tavan, ardından aydınlatılan Arapça yazılarla dekore edilmiş.

Rashid, projeyle ilgili şu açıklamaları yapıyor: “Switch’in, mekanı saran sürekli ve dalgalı duvarlardan meydana gelen güçlü ve simetrik bir görüntüye sahip olmasını istedim. Tasarım, ışık ve gölge ile sanki çölün ortasındaki kum tepecikleri gibi ilginç bir dokuya bürünüyor. Burası, misafirleri saran, tam anlamıyla bir simetri ve denge mekanı.

Her bir deneyim, görüntü, tat ve sesten meydana geliyor; burada, gerçekten müthiş, küresel bir yemek deneyimi için duyuların her biri kendi geri planını oluşturuyor. Arkadan ışıklandırılan tavan işlemesi, stilize edilmiş, ilham verici Arapça paragraflardan meydana geliyor. Kesintisiz dalga şeklindeki oturma yerleri, etkin ve dinamik bir işletme sistemi sağlıyor.

Güzel bir perspektifi olan, güçlü, temiz bir mekan, kaostan bağımsız bir vaha yaratmak istedim. Amacım, sadece Dubai’de değil, tüm dünyada ikonik bir referans olabilecek Dubai Mall’da, tamamen benzersiz bir mekan yaratmaktı.”

GÖRSELLER:

012

010

011

009

008

003

004

005

006

001

007

 

Yazı: Dezeen
Görseller: karimrashid.com
Çeviri: Mimdap

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.