Başrolde Ahşap ve Yeşil

0 2.977

Barcelona’da bulunan Brezilyalı mimar İsay Weinfeld tarafından tasarlanan, vejeteryan beslenme üzerine kurulmuş restoran yenilendi. Sade malzemeleri, ahşap tonları ile yeşilliğin hakim olduğu iç mekanın, yeni imajının fotoğraf çalışmaları da İnigo Bujedo Aguirre tarafından yapıldı.

The green spot adındaki mekana giren müşteriler, uzun koridor boyunca meşe kaplama panel ve geride bıraktıkları avluda bitki ve tüm yeşilliklerin yer aldığı iç bahçeyi görüyorlar.

Restoranın ana mekanı, karşılama alanından itibaren devam ediyor ve sonrasında ahşap yemek masaları ve alçak oturma grupları bulunuyor. Mekanın tasarımcısı Isay Winfeld’in iç mekan düzenlemesi gösteriyor ki, dikkatin detaylara çekildiği, binanın mimari yapısıyla harmanlanan ve o çizgide seçilen mobilyaları ile oluşturulmuş güzel bir kombinasyona imza atılmış.

Mekandaki ahşap doku ile yeşil ton ve malzeme olarak örtüştürülmüş ve sade ve doğal iç mekan yaratılmış. Kemerli formdaki geçişler ile uyum sağlayan mobilyalar, mobilya kaplamaları, kumaşları, mekandaki aydınlatma elemanlarına kadar hepsi aynı çizgide ve birbirinin devamı niteliğinde.

Duvarlardaki ahşap lambriler ile, zemindeki seramik üzerindeki parça halılar, iki kişilik keyifli yemek masalarına informal bir hava kazandırmış.


Tüm dokunuşlarıyla, mevcut yapının kimliği korunarak, doğal kabuğun dışına çıkılmadan bir mekan oluşturulmuş.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.