Ahşap Üçgenlerle Tasarım

0 3.575

Mekan boyunca tavanda ve duvarda devam eden ahşap elemanların olduğu, St. Petersburg,Rusya’ da bulunan Japon restoranları içinde en dikkat çekici özelliğe sahip sushi barı tasarlandı.

Kido Sushi Bar adındaki bu mekan, DA Architect tarafından tasarlanan 80 metrekaredeki restoran iç mekanı doğal ve sade bırakılmış, tabi tüm mekanda hakim olan ahşap üçgenleri saymazsak.

Totalde 400 ahşap üçgen ile oluşturulan enstalasyon çalışması DA architects’in kabuktan ilham alarak oluşturdukları bir tasarım. Asya etkilerinin görüldüğü kilden çanaklar, bambu servislikler gibi sushi bar ve uzak doğu esintilerinin yer aldığı Kido Sushi bar’ında duvardan tavana devam eden hareket dışında yalın bir tasarım  çalışması yapılmış. Geometrik formun hakim olduğu mekanda, soğuk gri ve mavi tonları çalışılmış, görsel etkiyi arttırmak için uzunlamasına giden mekanda yerleşim planı işlevsel oluşturulmuş.

 

Totalde 400 adet üçgenin birleştirilerek oluşturulduğu çalışma bütünlük kazanmış. Bir duvarda mekanı çepeçevre saran ahşap elemanlar varken, diğer bir duvar olabildiğince sakin bırakılmış.

İç mekanı gösteren kemerli cam cephesi sayesinde, restoran mimarisi hakkında ipucu veren mekan St Petersburg’da mimarisiyle dikkat çeken restoranlardan biri haline gelmiş.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.