I-AM’den Emirates Islamic Bank’a dinamik şube tasarımı

0 2.254

1459844266_IAMemirates7

Farklı sektörlerden firmalar için 360° marka deneyimleri yaratan I-AM, Dubai’de bulunanEmirates Islamic Bank (EIB) şubelerini daha zengin bir müşteri deneyimini mümkün kılmak amacıyla başlattığı yenileme projesi kapsamında baştan tasarladı. Pilot uygulama alanı olarak belirlenen Dubai Mall şubesini Bireysel Bankacılık müşterilerinin konforunu artıracak şekilde yapılandıran I-AM, Özel Bankacılık Bölümü’nü de elit müşteriler için bir cazibe merkezi olacak biçimde yeniden şekillendirdi.

Mükemmel müşteri deneyiminin hedeflendiği proje çerçevesinde öncelikle bankanın mevcut müşteri profilini inceleyen ve segmentleyen I-AM, iç mimari tasarım konseptinden söz konusu tasarım fikirlerinin nasıl uygulamaya konulacağına, farklı şube formatlarından ATM dizaynına kadar her detayın üzerinde titizlikle çalışarak şubeye ferah ve dinamik bir atmosfer kazandırdı. Deneyimin ön planda tutulduğu tasarımla yepyeni bir görünüme bürünen şubede; tabletler aracılığıyla interaktif aramaların yapılabildiği bir bölümün yanı sıra, hızlı müşteri sorgulama alanı, bekleme odası ve müşterilerle birebir görüşmelerin yapıldığı bir de Özel Danışma Odası oluşturuldu.

1459844269_IAMemirates2

Sadece estetik değer yeterli değil

Projeyle ilgili görüşlerini paylaşan I-AM’in Kurucu Ortaklarından Emre Kuzlu, sadece tasarım ve uygulamada farklılaşmanın yeterli olmadığını, değişimin markaya “Müşteri Memnuniyeti” ve “İş Gücü” anlamında da sürdürülebilir başarılar getirmesi için deneyimsel tasarımın gerektiğini dile getirdi. Kuzlu, “EIB için tasarladığımız yeni şube formatı sayesinde anahtar noktalardaki dijital video ekranlarıyla müşterilere markayı daha yakından tanıma fırsatı sunduk. Müşteri ilişkilerinde yüz yüze temas noktalarını çeşitlendirmeyi başardık. Şube içi tüm kullanım alanları %20 daha etkin ve verimli hale getirildi. Eylül 2015’te hizmet vermeye başlayan şube, geliştirdiğimiz dijital ve fiziksel çözümler sayesinde yeni müşteri kazanımı, müşteri talepleri ve memnuniyeti, bankacılık işlemleri alanında kısa zamanda istikrarlı bir yükseliş trendi yakaladı” dedi.

Mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar, marka stratejistleri, iletişimciler ve grafik tasarımcılardan oluşan yetkin bir ekiple çalışan I-AM’in Emirates Islamic Bank için yarattığı diğer şube formatları da 2016 yılında müşteriyle buluşacak. EIB, söz konusu yeni şubelerin hizmete girmesiyle birlikte “Mükemmel Müşteri Deneyimi” alanında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve Orta Doğu’nun lideri olma iddiasını bir adım daha ileriye taşıyacak.

1459844269_IAMemirates8 1459844267_IAMemirates6 1459844262_IAMemirates1 1459844262_IAMemirates5 1459844264_IAMemirates3 1459844265_IAMemirates4

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.