Ergonomik Tasarımlarıyla Çalışma Koltukları Modelleri

0 736

Çalışma odası ve iş yeri mobilyalarının seçimi oldukça önemlidir. Çalışma ortamlarında geçirilen uzun saatler, doğru bir oda düzenine sahip olmanın önemini vurguluyor. Çalışma ortamında masa başında hizmet verenler için ergonomi oldukça hassas ve dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Aktif bir şekilde hareket etmenin mümkün olmadığı çalışma saatlerinde vücut sağlığınız için oturduğunuz koltuğun doğru özellikleri taşıması gerekiyor. Uzun ve yorucu çalışma saatleri içerisinde vücudunuzu yormamak için sırt ve baş bölgesini destekleyen ergonomik koltuklara öncelik vermelisiniz. Çalışma sırasında hemen hemen bütün vücudunuzu emanet ettiğiniz koltukların vücudunuza göre tasarlanmaları oldukça önemlidir. Günümüzde pek çok farklı modele ve tarza sahip olan ofis koltukları yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kolları ve bacakları destekleyecek yapıda modellerin de bulunduğu bu koltuklar arasından tercih yaparken ergonomi düşünülerek tercih yapılırsa sırt ağrısının ya da uyuşukluğun olma ihtimali en aza indirgenebilir. Çalışma koltukları arasında nitelikli ürünler ile verimli ve başarılı bir çalışma hayatı elde edebilir, yaşam alanlarınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Çalışma Koltuk Modelleri

Günümüzde farklı tarz ve modele sahip olan çalışma koltukları aralarından seçim yapılabilecek kadar farklı pek çok modelden oluşur. Çeşitli renkler ve kumaşlardan üretilen çalışma koltuk modelleri zengin bir seçenek yelpazesine sahiptir. İhtiyacınıza göre tercih yapabileceğiniz koltuklar, çalışma ortamınızda ki ortama göre seçilebilir. Personel koltukları genellikle ergonomik olarak üretilir ve siyah, gri, mavi ve kahverengi tonları başta olmak üzere farklı renk seçeneklerini bünyesinde barındırır. Çeşitli koltuk modelleri arasında koltuk seçimi yapılırken ergonomik olmasının yanı sıra ilk dikkat edilmesi gereken şey ölçüleridir. Koltuk seçimi masa boyutu göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Çalışma hayatının büyük bir çoğunluğu ofiste geçenler için büyük bir öneme sahip olan ofis koltukları, çalışanların konforunu artırdığı için daha verimli çalışmalarına da olanak sağlar. Bürotime çalışma koltukları,  her ihtiyaca uygun modelleri ile sizleri bekliyor. En verimli olan koltuğu seçmeniz aynı zamanda iş hayatında başarılı olmanıza da yardımcı olur. Yoğun çalışma ritminde saatler geçirilen çalışma koltukları yalnızca göze hitap eden değil, rahat modellerden de seçilmelidir. Hem göze hitap eden hem de ergonomik tasarımları ile vücut sağlığınızı düşünen pek çok farklı model çalışma koltuğunu Bürotime’da bulabilir, ihtiyaçlarınızı etkili bir şekilde karşılayan modeller arasından tercih yapabilirsiniz.

Çalışma Koltukları Çeşitleri

Çalışırken sağlığı korumak ve yorulmadan verimli bir şekilde çalışabilmek için, çalışma koltukları arasında seçim yaparken en sağlıklı olan seçilmelidir. Nasıl ki kıyafet seçimi yaparken, bedeninize uygun tercihleri yapıyorsanız çalışma koltukları çeşitleri arasında da vücut şeklinizi düşünerek tercih yapmalısınız. Pek çok farklı ofis koltukları arasında fileli çalışma koltukları sık bir şekilde tercih edilen modellerden biridir. Fileli kumaşa sahip olan bu modeller nefes alır ve sırtın denk geldiği kısım gözenekli, yumuşak bir şekilde üretilir. Bu sebeple uzun süreli çalışılsa bile sırtın terlemesini önler. Çalışma koltuğu çeşitlerinden bir diğeri de yüksekliği ayarlanabilir modellerdir. Koltuğun altında yer alan kol ile koltuğun yüksekliğini kendi boyunuza göre ayarlayabilir, daha rahat bir çalışma olanağı sağlayabilirsiniz. Ayrıca sırtı kavisli olan bu modeller vücut ölçünüze göre şekil alır. Böylece uzun saatler boyu çalışmanıza rağmen koltuktan kalktığınız zaman sırt ağrılarınızın olmasını engeller. Rahat ve yenilikçi olan çalışma koltukları ev dekorasyonunda da kullanılabiliyor. Evlere farklı bir boyut kazandıran ofis koltukları pek çok farklı seçeneği ve modeliyle Bürotime’da sizleri bekliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.