Dekorasyonunuza Uygun Yolluk Seçimi

0 1.892

Halılar, ev dekorasyonunu tamamlama açısından oldukça önemli bir role sahiptir. Halıların evdeki diğer dekorasyon ürünleri ile uyumlu olması, evinizin daha ahenkli bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Uyum konusunda halılarınızı evin diğer dekorasyon ürünlerine benzer tarz, renk ve modeli baz alarak seçebilirsiniz. Yolluk halılar, diğer halılara nazaran enden daha dar, boydan ise daha uzun bir tasarıma sahiptir. Koridorlara şık bir görünüm kazandırır ve yatak odalarının dekorasyonunu tamamlayıcı özelliktedir. Yolluk halı modelleri, yatak odasından koridora evin birçok bölümünde kullanabileceğiniz seçeneklere sahiptir. Yolluk halı fiyatları, kullanılan materyaller, yıkanabilir özellikte olup olmadığı, tasarım ve boyut gibi kriterler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Evinizde yer almasını istediğiniz halı modeline karar verdikten sonra, Karaca uygulamasında bulunan Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi’ni kullanarak modeli 3 boyutlu bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. 

Yolluk Nedir, Evin Hangi Alanlarında Kullanılır?

Yolluk halı modellerinin kullanım alanı bilinenin aksine yalnızca koridorlar ile sınırlı değildir. Mutfak gibi yoğun kullanılan odalarda yer alan halı yolluk modellerinde yıkanabilir özellikli olanları seçerek yolluğu düzenli olarak elle temizleme zahmetinden kurtulabilirsiniz. Ebeveynler, yolluk seçiminde kaydırmaz modelleri tercih etmelidir. Kaymaz halı yolluk, altında yer alan kaydırmaz özellikli malzemesi ile güvenli bir kullanım sunar. Yatak odasında da yolluğu farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Dilerseniz yatağın sağ ve sol bölümünde ya da yatağın bitiş yerinde yatağa paralel bir şekilde konumlandırabilirsiniz. Mutfakta kullanılan yolluklar, bu alanda tek dokunuşla şık bir görünüm elde etmenize olanak tanır. Mutfakta kullanacağınız yollukları mutfak tezgahına ya da yemek masasına paralel bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Antrede yer vereceğiniz bir yolluk ile misafirlerinizi hoş bir dekorasyon karşılayabilirsiniz. Salonunuzda farklı bir dekorasyon yaratmak için yollukları kanepelere paralel olarak yerleştirebilirsiniz. Yolluklar, çocuk odasında da kullanıma uygundur. Yolluğu çocuk odasında yatak hizasında, oyun alanında ya da çalışma masasının altında konumlandırabilirsiniz. 

Renk ve Model Seçiminin Uyumdaki Önemi

Bir odada yer alan tüm dekorasyon öğelerinin renk açısından uyum içerisinde olması, odada bütün bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Bu sebepten dolayı yolluk halı modelleri seçiminde de modele yer vermek istediğiniz odadaki renkleri baz almanız gerekir. Örneğin minimal tasarımlı odalarda İskandinav tarzdaki yolluklara yer verebilir, tek rengin hakim olduğu odalarda ise desenli ve dokulu bir model tercih ederek odaya hareket kazandırabilirsiniz. Ahşap ağırlıklı odalarda zeminden birkaç ton koyu ya da açık toprak renklerini tercih ederek uyumu yakalayabilirsiniz. Koridor ve antrenizdeki duvarlar sade ise, çok renkli ya da desenli bir yolluk tercih ederek tek dekorasyon öğesi ile bu bölgelerin dekorasyon ihtiyacını kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Shaggy ya da peluş model yolluklar ile odada sıcak bir atmosfer yaratabilir, modern tasarımlı yolluklar ile sade ama etkileyici bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. Sade ve tek renk dekore edilen odalarda odanın rengine kontrast bir yolluk kullanabilirsiniz.  

Yolluk Boyutları 

Yolluk boyutları 1.2, 1.4, 2, 3 ve 4 metrekare gibi farklı birimlere sahiptir. Halı yolluk seçerken, odanızın metrekare boyutlarını baz alarak uygun boyutlarda olan modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Dar koridorlarda 1.2, geniş mutfaklarda 4 metrekarelik bir yolluk ile odanın dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Koridor halı modellerini seçerken boyda olduğu kadar en boyutuna da dikkat etmeniz gerekir. Yolluğun eni koridorun eninden birkaç cm daha kısa olmalıdır. Yolluğun koridor zeminini en ve boydan tamamen kapatmaması, daha estetik bir görünüm elde etmenizi sağlar. 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.