Downtown Kamusal Alanına Eğlenceli Tasarım

BIG ve WXY mimarlık firmaları, Brooklyn'in Downtown için eğlenceli mobilyalar, geniş kaldırımlar ve gelişmiş geçitlerle bölgenin yaya deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir plan tasarladı.

0 1.717

BIG ve WXY mimarlık firmaları, Brooklyn’in Downtown için eğlenceli mobilyalar, geniş kaldırımlar ve gelişmiş geçitlerle bölgenin yaya deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir plan tasarladı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş Downtown Brooklyn Partnership, son zamanlarda önemli bir büyüme kaydeden Downtown Brooklyn kamusal alanını yeniden geliştirmek için BIG ve WXY Architects’i görevlendirdi. Downtown Brooklyn Public Realm Action Plan olarak adlandırılan proje, Columbus Park’tan Barclay’s Center’a kadar uzanan bir alanı kapsar.

Plan, daha yeşil, daha güvenli bir yaya ve bisiklet deneyimi sağlayan cesur bir tasarım vizyonu oluşturmak için bölgenin mevcut koşullarından, sistemlerinden, arazi kullanımlarından ve politikalarından yararlanıyor ve daha canlı bir kamu alanı için projelerin, girişimlerin kilidini açıyor.

BIG: “Downtown Brooklyn kamu alanı, büyük ölçüde yaya deneyimine odaklanan eğlenceli bir ortama yeniden canlandırıldı. Sakinlerin, işçilerin ve ziyaretçilerin açık havada toplanmanın, spor yapmanın ve Downtown Brooklyn’in farklı kültürünün tadının çıkarabileceği bir yer.” demektedir.

BIG, projeyi gerçekleştirmek için New York firması WXY Mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj firması MNLA’dan tasarımcılar ile çalışıyor. İnşaatın önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor. Ayrıca ulaşımla ilgili iyileştirmeler konusunda Sam Schwartz Mühendislik ile işbirliği yapacak.

Heykeller, sandalyeler, masalar ve bitkilerle döşenmiş pembe, mavi ve yeşil kaldırımlar yolları göstermektedir. Yükseltilmiş bir geçit ve çatısından saksı yeşilliklerle dökülen parlak turuncu bir otobüs durağı diğer özellikler arasındadır. Semt parklarına ek olarak bir grup umumi duş ve büyük dairesel hamak kurulumları da dahildir.

Projenin haritaları, hangi caddelerin yalnızca yaya kullanımı için yıkılacağın”, iyileştirilmiş yaya geçitlerinin konumlarını ve kaldırımların genişletileceği alanları göstermektedir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.