Seul Robot Bilimi Müzesi Yarışmasının Kazananı Melike Altınışık Architects

Melike Altınışık Architects (MAA), Seul Güney Kore'de robot bilimi müzesi için düzenlenen uluslararası bir yarışmayı kazandı. Seul şehrinin ev sahipliği yaptığı yarışmada, robotikte halk eğitimini desteklemek, halkın bilgisini ve robotlara duyulan ilgiyi arttırmak için dünyanın ilk öncü robot bilim müzesinin (RSM) tasarlanmasını istedi.

0 2.788
Melike Altınışık Architects (MAA), Seul Güney Kore’de robot bilimi müzesi için düzenlenen uluslararası bir yarışmayı kazandı. Seul şehrinin ev sahipliği yaptığı yarışmada, robotikte halk eğitimini desteklemek, halkın bilgisini ve robotlara duyulan ilgiyi arttırmak için dünyanın ilk öncü robot bilim müzesinin (RSM) tasarlanmasını istedi.

Tasarım sorumlusu Melike Altınışık, konsept ve tasarım sürecini şöyle açıklıyor: “Toplumda bilim, teknoloji ve inovasyonu ilerletmek için rol oynayan yeni robot bilim müzesi, yalnızca robotları sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda tasarımdan, üretime ve yapım aşamasındanda robotlar sorumlu olacak. Başka bir deyişle, RSM ilk sergisini, kendi inşası ile şantiyede bulunan robotlarla başlatacak.”

Yeni robot müzesi, ilk sergisinin 2020’nin başında  açılmasını bekliyor ve 2022’nin sonlarında resmi açılışla birlikte tamamlanması bekleniyor.

Melike Altınışık Architects (MAA), tasarımdan inşaata kadar üstlenilen bu temsili rolü müze için en yüksek fonksiyonel gereklilikleri karşılamak kadar önemli olarak görüyor. Bilim ve teknolojinin evrenselliği ile, öncü bir müze için ileri mimari tasarım çözümlerine öncelik vermek, robotlara ve inovasyona odaklanan özel bir anlam kazandırıyor.

Küre benzeri ve akışkan bir hacim olarak  robotlar ve ziyaretçileri için kendi evrenini yaratma kabiliyeti ile karakterizedir. Ekip bu organik geometriyi rijit ve ortogonal forma tercih ediyor. Müzenin zemin katındaki işlevler, kamusal açık ve kapalı alanlar arasında süreklilik ve katılım sağlar.

Müze, sanal, artırılmış gerçeklik ve hologram gibi en son robot teknolojisini deneyimleme fırsatları sunarak bilim topluluğunu geliştirmek için bir temel sunar. Yeni robotları keşfetmek için derinlemesine bir eğitim kursu sunulmaktadır. teklif, çağdaş üretim teknolojilerinin ve robotik yapım yöntemlerinin kullanılmasına öncelik vererek, inşaattaki robotları, hizmetteki robotlar, fuardaki robotlar ve RSM ziyaretçileri arasında bir ilişki alışverişine olanak tanıyor. Bu robot ekibi, müzenin geniş metal cephesini toplayarak zamandan ve paradan tasarruf sağlayacak. bina bilgi modelleme (BIM) sistemi tarafından yönetilecek.

Kaynak Melike Altınışık Architects
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.