Nendo’dan Minimal Bir Havan Tasarımı | Pepper-Pestle

Pepper-Pestle mobilya ve ev aksesuarları üreticisi Nendo tarafından, Belçika'da bulunan Valerie Objects için oluşturulmuş bir karabiber değirmeni.

0 2.393

Pepper-Pestle mobilya ve ev aksesuarları üreticisi Nendo tarafından, Belçika’da bulunan Valerie Objects için oluşturulmuş bir karabiber değirmeni. 

Karabiber değirmenleri tipik olarak biçimlendirilir, böylece kurutulmuş karabiberler üstten şişeye konur ve daha sonra döner bir mekanizma veya kolun gücü kullanılarak iç bıçaklarla öğütülür. Bununla birlikte, daha ince bir öğütmeyi mümkün kılmak ve aromatik nitelikleri ortaya çıkarmak için, bir havanın basit bir yöntem kullanılmıştır.

Nesne, aynı malzemeden yapılmış bir tabanın üstüne oturan, biberle doldurulmuş yuvarlak bir cam kaptan oluşur. Kullanıldığında, kurutulmuş karabiberler kabın dışına tabanın üstüne dökülür. Kabın tabanı daha sonra havan olarak kullanılır ve tabanı, biberin el ile öğütülmesi için harç olarak kullanılır.

Hafifçe girintili merkezi bölmesi olan kabın tutması kolaydır ve gövdesinin geri kalanından daha kalın olan bir tabana sahiptir, bu mukavemeti arttırır. Tabanın üst yüzeyindeki ve kabın alt tarafındaki sırtlar, kolay bir biber öğütme işlemi yapmak için yapılan sıkı testlerin bir sonucudur.

Kaynak Nendo
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.