Ayın Dönüşünden İlham Alan Işık Sistemi

Taipei merkezli stüdyo Whyixd, ayın hareketinden ilham alan 9 dönen ışık kurulumundan oluşan ‘#define moon_’ projesini tasarladı. Tasarım, ayın farklı pozisyonlarını sunar ve Tayvan, Hsinchu'daki ulusal Chiao Tung Üniversitesi'nde duyusal bir deneyim yaşatır.

0 1.219
Taipei merkezli stüdyo Whyixd, ayın hareketinden ilham alan 9 dönen ışık kurulumundan oluşan ‘#define moon_’ projesini tasarladı. Tasarım, ayın farklı pozisyonlarını sunar ve Tayvan, Hsinchu’daki ulusal Chiao Tung Üniversitesi’nde duyusal bir deneyim yaşatır.

Beyaz tasarım, izleyicinin farklı açılardan izleyerek kurulumla etkileşime girmesini sağlar. Projenin adı, #define moon_, kullanıcının kendi sözcüğü ile tanımlanabilecek olan yazılım dilinde ‘#define’ komut kodundan ilham almıştır. ‘#define moon_’ tamamlanmamış bir koddur, sonunda yanıp sönen altı çizili izleyicilerin bu yüklemeyi kendileri için tanımlamasını beklemek gibidir.

Proje ayın farklı konumlarını temsil etmek için LED’ler ve motorlar kullanırak tasarlandı. Ay fikri, insan uygarlığı tarihi boyunca sıkça belgelendirildiği gibi, ana tema görevi görür. ‘#define moon_’ projesi, tamamen davetkar ve etkileşimli bir ışık sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.