Robotlar Tarafından Algoritmalar Kullanılarak Tasarlanmış Vazo ve Masa Koleksiyonu

Irak doğumlu BAE merkezli tasarımcı Layth Mehdi, robotlar tarafından algoritmalar kullanılarak tasarlanmış bir dizi mermer vazo ve masaya sahiptir.

0 1.212
Irak doğumlu BAE merkezli tasarımcı Layth Mehdi, robotlar tarafından algoritmalar kullanılarak tasarlanmış bir dizi mermer vazo ve masaya sahiptir.

Geçtiğimiz ay Dubai Tasarım Haftası’nda lanse edilen Layth Mehdi’nin adını taşıyan tasarım markası, insanlar ve algoritmalar tarafından tasarlanan ve robotlar tarafından üretilen ürünler üretmektedir. Ripple olarak adlandırılan ilk koleksiyon, Vermont ve Georgia mermerlerinden ABD’den gelen bir dizi vazo ve masa koleksiyonudur.

Mehdi,  “Fikir, insanların kolayca başvurabilecekleri ve kolayca algılayabilecekleri bir şey almaktı ve teknoloji yoluyla onu seçkin ve farklı bir şeye dönüştürdü.” demektedir. Parçalarda, 7 Eksenli robotlarla sıvı formlar ve dalgalı yüzeyler bulunur. Akışkan formları, tasarım aşamasında dijital modelleme ve kodlama yazılımları kombinasyonunun üst üste binmesinin bir sonucudur.

Mehdi, “Dalgalanma gelişmiş parametrik modelleme kullanılarak tasarlanmıştır” dedi. “Parçalar yedi eksenli Kuka robotlarında üretiliyor. Fikir, taş gibi sağlam ve sert bir şekilde algılayan ve ileri derecede gelişmiş robotların kullanımıyla insanların çok akıcı, organik ve hafif görünmesini sağlamak.” Koleksiyon toplamda sekiz parçadan oluşuyor – yedi vazo ve bir sehpa. Her vazoyu üretmek yaklaşık yedi ila sekiz saat alırken, masa 24 saat sürer.
University College London’un bir parçası olan Bartlett’in Tasarım Hesaplama Laboratuvarı (DCL), bir robotun karmaşık bir sandalyeyi tek bir sürekli plastik çizgiden basmasını sağlayan yeni bir 3D baskı yazılımı tasarladı. Sandalye, erimiş plastiği havaya hızlı bir şekilde sıkıştıran ve soğudukça kurduğu bir robot tarafından yapılmıştır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.